FindCollectionsNewsletterMy Landfolk
Landfolk Logo
Guide

10 spørgsmål der hjælper dig med at prissætte
dit sommerhus

Vi ved, at det kan være svært at sætte pris på noget så personligt som sit eget sommerhus. Måske huset har en særlig familiehistorie, er fyldt med personlige og håndplukkede ejendele, eller måske du lige har lagt en masse kærlighed i at renovere det. Vi har samlet en guide, der kan hjælpe dig med at finde den rette pris på dit Landfolk-sommerhus.

1. Hvor i landet ligger sommerhuset?

Ligesom at købsprisen på sommerhuset varierer alt efter geografi, så gør lejepriser det også. Når du skal fastsætte din lejepris er dette godt at have in mente.

2. Hvad kan der opleves i nærområdet?

Er der havudsigt fra sommerhusets grund? Ligger stranden i gåafstand? Måske er der et unikt naturområde lige om hjørnet? Sommerhusets lokale omgivelser har indflydelse på prisen.

3. Hvor mange kan få glæde af sommerhuset?

Jo mere plads og flere soveværelser, des flere forskellige typer gæster kan se sig selv benytte sommerhuset. Hvis huset har flere soveværelser er der plads til større familier eller vennegrupper, og det hiver prisen op. Babyseng, køjeseng eller anneks – det hele tæller med ligesom den samlede størrelse på huset.

4. Hvornår på året ønsker jeg at dele sommerhuset?

Efterspørgslen varierer hen over året, og du kan således forvente at få en højere lejeindtægt i de uger, hvor skolerne holder sommerferie, end eksempelvis i november måned. En populær tilbagevendende festival eller kulturbegivenhed i lokalområdet kan også hive prisen op. Derfor kan man som vært oprette et prisspænd på en minimum og en maksimum pris, og så kan Landfolk hjælpe med at udregne den mest fordelagtige pris for sommerhuset afhængig af, hvornår på året det er. Du kan også selv justere enkelte datoer, hvis du har kendskab til noget lokalt, som trækker folk til området.

5. Hvor stort forbrug er der som regel i sommerhuset?

Er sommerhuset eksempelvis dyrt at varme op om vinteren? Tag et kig på dit eget varme- og elforbrug i sommerhuset og læg så lidt til. Landfolks udregninger viser, at 800 kr. for en uge er en passende gennemsnitspris, såfremt sommerhuset ikke har sauna. Husk at rengøringsprisen er et fast beløb, der bliver tillagt lejen hver gang. Ved enhver udlejning betaler du et værtsgebyr til Landfolk på 5 % af din lejepris og rengøring.

6. Hvordan er husets kvalitet, stand og indretning?

Har sommerhuset nogle særlige kvaliteter og faciliteter som tilbyder en ekstra oplevelsesværdi, kan dette påvirke prisen. Er det eks. arkitekttegnet, helt nyrenoveret eller måske indrettet med mange designmøbler? Måske der er vildmarksbad eller pool i haven? Tænk over hvad du selv ville finde rimeligt at betale for et sommerhus, der matcher dit eget.

Læs: Landfolks 5 kendetegn, vi vurderer sommerhuse ud fra

7. Hvad står sommerhuse lig mit til?

Det kan give en god fornemmelse for markedet at kigge på andre sommerhuse, der minder om dit i størrelse og type i lokalområdet. På den måde kan du få en prisindikation at sammenligne med.

8. Hvor ofte ønsker jeg at dele mit sommerhus med andre?

Det er en god idé at vide, hvor ofte du ønsker at dele dit sommerhus? Står det alligevel tomt i lange perioder, så andre kan få glæde af det, eller er det kun få gange på et år huset egentlig er ledigt? Hvis du eks. ønsker at åbne huset for familier og par, der søger spontane weekend-getaways, så tænk over en god attraktiv weekendpris.

9. Hvilken pris giver mening for mig?

Hvor mange kræfter lægger du i at gøre sommerhuset klar til gæster? Beløbet skal helst afspejle en god balance mellem det arbejde, du lægger i at holde huset og glæden ved at andre bruger huset, så det ikke bare står tomt. Det skal nemlig både være attraktivt og realistisk for dig at byde gæster velkommen.

10. Hvordan får jeg en god start?

Vi anbefaler altid nye værter at starte lidt lavere ud, for at få erfaring med værtskabet. Se hvordan sommerhuset klarer sig med den valgte pris – får du en masse booking-forespørgsler eller får du for få? Med tiden (og forhåbentlig nogle gode erfaringer rigere) kan du altid justere prisen op.

Checkliste, når du skal prissætte dit sommerhus

  • Hvor i landet ligger sommerhuset?
  • Hvad kan der opleves i nærområdet?
  • Hvor mange kan få glæde af sommerhuset?
  • Hvornår på året ønsker jeg at dele sommerhuset?
  • Hvor stort forbrug er der som regel i sommerhuset?
  • Hvordan er husets kvalitet, stand og indretning?
  • Hvad står sommerhuse lig mit til?
  • Hvor ofte ønsker jeg at dele mit sommerhus med andre?
  • Hvilken pris giver mening for mig?
  • Hvordan får jeg en god start?
Kirstine Sommer
Written by Kirstine Sommerseptember 2021
Explore all host guides
Landfolk newsletter
Landfolk newsletter

Discover our newest gems

Be the first to know about our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Get in touch

or
find your go-to person here.

Landfolk A/S
Bülowsgade 68, 3 tv
8000 Aarhus C
Denmark
CVR 42074640
Stay updated

Join our newsletter
or follow us:

InstagramFacebookPinterestLinkedIn

Treat your inbox

to be the first to see our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Sign up for our newsletter

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.