FindNewsletterSign in
Landfolk Logo
Guide

Hjælp til at prissætte
dit Landfolk-sommerhus

Sommerhuset er et personligt sted fyldt med familiehistorier og håndplukkede ejendele, og det kan være en svær proces, at prissætte det – især, hvis man ikke har lejet ud før. Vi har lavet denne artikel, som kan hjælpe dig på vejen til at sætte den rette pris på dit Landfolk-sommerhus.

Når du prissætter dit sommerhus på Landfolk, skal du tage højde for tre ting: selve lejen, dit rengøringsgebyr og forbrugsomkostninger. Vi har brudt dem ned i tre dele herunder.

Selve lejen

Når du skal sætte lejen for dit sommerhus, er der flere ting, du kan tage højde for. Det kan være sommerhusets beliggenhed, hvad der ligger af aktiviteter i nærområdet og hvor mange, der kan være i sommerhuset.

 1. Hvor i landet ligger sommerhuset, og hvad kan der opleves i nærområdet?
  Købsprisen på sommerhuse varierer alt efter geografi, og det gør sig også gældende for lejepriser. Er der eksempelvis havudsigt fra sommerhusets grund? Ligger stranden i gåafstand? Måske er der et unikt naturområde lige om hjørnet? Sommerhusets lokale omgivelser har indflydelse på prisen, og dette er godt at have in mente.
 2. Find et sommerhus på Landfolk som minder om dit
  Kan du se nogle ligheder med andre sommerhuse på Landfolk? Måske har dit sommerhus nogle særlige kvaliteter og faciliteter, som tilbyder en ekstra oplevelsesværdi, og det kan dette påvirke prisen. Er det arkitekttegnet, helt nyrenoveret eller måske der er vildmarksbad i haven? Det kan give en god fornemmelse at kigge på, hvad andre tager for deres sommerhuse, der minder om dit i størrelse, beliggenhed og inventar.

  Tænk over, hvad du selv ville finde rimeligt at betale for et sommerhus, der matcher dit eget.

  Læs: Landfolks 5 kendetegn, vi vurderer sommerhuse ud fra
 3. Hvornår på året vil jeg dele mit sommerhus, og hvor ofte?
  Når du som vært skal prissætte dit sommerhus kan du få hjælp af Landfolk til at udregne de mest fordelagtige sæsonpriser. Du opretter et prisspænd på en minimum- og maksimumpris, og lader Landfolk gøre resten. Hvis du vælger at oprette priserne selv, kan du tage højde for skolernes ferier, om der er en populær tilbagevendende festival eller kulturbegivenhed i lokalområdet, for det kan også hive prisen op.

  Uanset om du vælger at lade Landfolk sætte priserne eller du vil styre det helt selv, kan du altid selv justere enkelte datoer, hvis du har kendskab til noget lokalt, som trækker folk til området.

  Læs alt om vores vilkår som Landfolk-vært her

Rengøring

Der skal selvfølgelig gøres rent i sommerhuset efter endt ophold og gøre klar, før der kommer nye gæster. Her er der få, men vigtige ting at tage stilling til. Uanset om du selv vil gøre sommerhuset rent eller om du vil have Landfolk til det, så er rengøring inkluderet i gæstens pris. Hvis du selv står for rengøring, får du beløbet, og hvis Landfolk står får rengøringen, vælger vi en pris, der videregives til vores samarbejdspartnere i det pågældende område.

Uanset hvilken løsning, du vælger, har Landfolk retningslinjer for, hvad rengøringen af et sommerhus indbefatter, som kan være en god ide for dig at orienter dig i. Derudover har vi også retningslinjer for, hvordan gæsterne skal efterlade dit sommerhus, når deres besøg er slut.

 1. Jeg vil selv rengøre mit sommerhus
  Når du skal fastsætte prisen for rengøring, skal du have in mente, hvor længe du bruger på at gøre sommerhuset rent. Beløbet skal helst afspejle en god balance mellem det arbejde, du lægger i at holde huset og glæden ved at andre bruger huset, så det ikke bare står tomt. Det skal nemlig både være attraktivt og realistisk for dig at byde gæster velkommen.
 2. Jeg vil gerne have Landfolk til at gøre mit sommerhus rent
  I nogle bestemte områder i Danmark har vi samarbejdspartnere, der varetager rengøring af sommerhusene. Du kan altid række ud til vores dygtige Guest & Host Care-team på support@landfolk.com, og så ser de, hvad de kan gøre for at hjælpe.

Husk at rengøringsprisen er et fast beløb, der bliver tillagt lejen hver gang.

Forbrugsomkostninger

Vi ved, at forbruget kan være en svær størrelse at greje, så her får du nogle tips til at håndtere de sæsonudsving, der opstår i sommerhuslandet. Det tredje og sidste punkt, når du skal prissætte dit sommerhus handler nemlig om forbrug. Her får du mulighed for at sætte prisen for forbrug i henholdsvis de varmeste og koldeste måneder, og derudover også at sætte en merpris, når antallet af gæster overstiger et givent antal.

 1. Hvor stort forbrug er der som regel i sommerhuset?
  Tag et kig på dit eget varme- og elforbrug i sommerhuset og læg så lidt til. Du kan holde øje med dit eget forbrug løbende i appen Min Strøm og justere efterhånden, som du får større indsigt i, hvad der bruges.

  Udover at kunne indstille dit forbrug i henholdsvis de varmeste og koldeste måneder, kan du også opkræve et ekstra energitillæg i tilfælde af, at energipriserne er steget til mere end det dobbelte. Dette kræver dog, at det opfylder kravene i vores værtsbetingelser.

  Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du energioptimerer dit sommerhus, kan du bruge Energistyrelsens step-by-step guide og få deres gode råd til hvordan du kan energioptimere dit sommerhus.
 2. Hvor mange kan få glæde af sommerhuset?
  Du kan indstille ekstra forbrugsomkostninger, hvis du har plads til flere end det ideelle antal gæster i dit sommerhus. Det vil sige, at hvis du synes sommerhuset passer bedst til 4 personer, men at der er plads til 6 personer, så kan du sætte en meromkostning på forbruget for de ekstra gæster.

  Hvis det er tilladt at medbringe kæledyr, kan du med fordel sætte et ekstra kæledyrsgebyr for at dække slid og ekstra rengøring. Dette gør du under fanen Indstillinger.

Hvordan får jeg en god start?

Vi anbefaler altid nye værter at starte lidt lavere ud for at få erfaring med værtskabet. Se hvordan sommerhuset klarer sig med den valgte pris – får du en masse bookingforespørgsler eller får du for få? Med tiden (og forhåbentlig nogle gode erfaringer rigere) kan du altid justere prisen op.

Når du skal prissætte dit sommerhus, kan du tage højde for:

 • Hvor i landet ligger sommerhuset
 • Hvad der kan opleves i nærområdet
 • Hvor mange, der kan få glæde af sommerhuset
 • Hvornår på året du ønsker at dele sommerhuset
 • Hvor stort et forbrug der som regel er i sommerhuset
 • Hvordan husets kvalitet, stand og indretning er
 • Hvad lignende sommerhuse udlejes til
 • Hvor ofte du ønsker at dele dit sommerhus med andre
 • Hvilken pris, der giver mening for dig
Camilla Wegener
Written by Camilla Wegenerseptember 2022
Explore all host guides
Landfolk newsletter
Landfolk newsletter

Discover our newest gems

Be the first to know about our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Get in touch

or
find your go-to person here.

Landfolk A/S
Bülowsgade 68, 3 tv
8000 Aarhus C
Denmark
CVR 42074640
Stay updated

Join our newsletter
or follow us:

InstagramInstagramFacebookFacebookPinterestPinterestLinkedInLinkedIn
VISAMastercardApple PayGoogle Pay