Landfolk Logo
Landfolk Logo

I den smukkeste natur ligger et arkitekttegnet A-hus fra 1918

Stege, Denmark
·7 guests·5 beds

Highlights from Dorte og Mike

More about the host
  1. Den fredfyldte placering midt i et af Møns beskyttede naturområder på halvøen Ulvshale
  2. Arkitekttegnet, smukt og bevaringsværdigt hus med originale detaljer, tre træterrasser og den dejligste stemning
  3. Den korte skovvej til venstre for huset ender i strandeng og lærkesang - og bag klitrækken venter en drøm af en sandstrand

Description

Få absolut ro på af at lytte til fuglesang, bølgernes brusen og vindens susen i trætoppene. Brüels hus er et af de første A-huse med det fineste stråtag. Det er bygget i 1918 af arkitekten og tømrermesteren Rasmus Brüel, som i en årrække også selv brugte sommerhuset med sin familie. Hans signatur var geniale konstruktioner og funktionelle løsninger, og med A-huset fra 1918 demonstreres et sikkert arkitektonisk greb. Sommerhuset er udpeget som bevaringsværdigt, og her er indrettet med respekt for historien. Stuens ferniserede og brede gulvplanker og de gennemgående brune bjælker har sat retningen for møbleringen af huset, der overvejende spiller på de mørke nuancer. Stemningen og indretningen giver dig følelsen af ro, hygge og det er lidt om som at være i en jagthytte. Husets hjerte og samlingspunkt er den store stue og køkken ud i et. I centrum af stuen er der en gammel engelsk kamin (med brændeovn), og køkkenet er indrettet med store vinduespartier med masser af lys og udsigt over sø og eng. Det fine A-hus byder på masser af sovepladser. I stueetagen er der et gæsteværelse, og på førstesalen er der i den ene ende et stort master bedroom med kig til havet. I den anden ende af huset er der to værelser en suite med enkeltsenge og direkte kig ind i skoven, som starter få meter fra husets facade. De tre terrasser indbyder til samvær på forskellige tidspunkter på dagen - på den første skønne terrasse kan du med ro i sindet og solens morgenrøde stråler i ansigtet nyde morgenkaffen. På den store sydvendte terrasse er der plads til ophold og spisning med sol fra formiddag til aften - her kan I solbade og slappe af. Den sidste terrasse er overdækket og vender mod skoven. Omkring huset er der også en dejlig naturhave med et mindre græsstykke. Midt i det naturrige område kommer mange forskellige dyrearter: ugler, rådyr, ræve og fasaner kigger jævnligt forbi, og hvis man sørger for frisk vand i fuglebadet hver dag, får man mulighed for at opleve det rigeste fugleliv midt i haven.

Sleeping arrangements

Bedroom
Double bed
Bedroom
Single bed
Single bed
Bedroom
Single bed
Bedroom
Queen size

Features

Bycycles
Board games
Heat pump
Terrace
Wifi
Woodburning stove

Request to book the home

Location

Meet your host

Dorte og Mike

Vi er en familie med to børn i skolealderen og to voksne. Vi bor på Islands Brygge i København, og sommerhuset er i den grad vores fristed. Midt i beskyttet natur kobler vi af i ferier og weekender hele året rundt. Huset ligger på en lille grusvej med ganske få sommerhuse. De ældste huse er også 100 år gamle, og vejen fremstår som et levende monument over sommerlandets arkitekturhistorie. Hele området er afrundet af det særlige fredfyldte liv ved kysten. Vi elsker stemningen af autentisk landliggeridyl lige så meget, som vi elsker den skønhed og allestedsnærværende artsmangfoldighed, som områdets natur byder på. Sommerhuset er blevet ombygget ad flere omgange før vores tid, men med forsigtige skridt er vi i gang med at føre huset tilbage til sin oprindelige arkitektur med afsæt i arkitekt Brüels eget tegningsmateriale, som hænger inde i gæsteværelset. Vi nyder stilheden i området og den daglige gåtur, hvor man på bare en halv time kommer omkring urørt skov, strandeng og strand med de skønneste udsigter. Vi er også henne og sige hej til gederne, som går på engen over for huset. Det er svært at udvælge få yndlingsområder nær sommerhuset, for det er helt fantastisk at gå på opdagelse i urørt og ældgammel fredskov med forvredne træer og en bølgende skovbund af flintesten og sand. Det er også utrolig dejligt at vandre ud på strandengene med får, geder, køer, vilde heste og masser af fugleliv. Vi dyrker den børnevenlig sandstrand med uhørt få mennesker og fordyber os i fantastisk stjernekig midt inde i Dark Sky Park Møn.

Rules

  • Egnet til babyer under 2 år
  • Egnet til børn fra 2-12 år
  • Rygning ikke tilladt
  • Kæledyr ikke tilladt

Cancellation Policy

Guests are able to cancel a booking no later than 30 days before the agreed time of arrival and will be refunded 100% of the price. Guests who cancel less than 30 days before the agreed time of arrival will not be refunded.

Part of these Landfolk collections

Architecturally designed

Danish design and Nordic aesthetics

Child friendly beaches

Holidays equal fun water activities - for the whole family

Summer houses near a forest

A walk in the woods clears the mind and calms the body

Summer houses close to a lake

Enjoy the idyllic atmosphere that a lake creates

New Landfolk summer houses

Summer houses that have just joined Landfolk

Do you also love summer house life

In our newsletters, we make an effort to share inspiration about summer house life and the homes we hand-pick. We only send it when we have something relevant and important to say.