FindCollectionsNewsletterMy Landfolk
Landfolk Logo
Guide

15 tips til hyggelige familieaktiviteter
i efterårsferien

Efterårsferien er den perfekte tid til at lægge mobilerne væk og være sammen som familie. Fra sommerhuset kan man udforske og nyde alt det, sæsonen har at byde på. Vi har spurgt vores Landfolk-community, hvad de elsker at lave i efterårsferien og samlet femten af deres bedste tips.

1. Lav pandekager eller snobrød over bål

Det er noget helt særligt over at tilberede mad til lyden af den knitrende ild, mens duften af røg får lov at brede sig. Det er som om, at en pandekage bare smager ekstra godt, når man selv har lavet den fra bunden under åben himmel.

Oplev vores sommerhuse med bålplads

2. Find rav på stranden

Efteråret er en særlig god tid at finde rav på stranden ved de danske kyster, da det hyppige blæsevejr er med til at skylle det i land. Et godt tip er at gå langs sporet med tang på stranden og vende større bunker med skoen – her er der nemlig god chance for at finde de fine ravstykker.

Book Runes sommerhus med ravlygter

3. Skab (u)hygge med hjemmelavede græskarlygter

En klassisk efterårsaktivitet er hjemmelavede græskarlygter. De skaber en helt særlig stemning på de mørke aftener, som afhængig af motiv kan være både indbydende og skræmmende. Prøv alt fra de velkendte halloween-motiver til udhulninger formet efter blade, I har fundet i haven eller fra skovturen.

Svampe

4. Tag på svampejagt i skoven

Der er noget særligt over skovene i Danmark om efteråret. Duftende, farverne og ikke mindst alt det, der spirer op fra skovbunden. Tag en kurv under armen og find kantareller, Karl Johan-svampe eller rørhatte. En god tommelfingerregel er dog, at hvis man er det mindste i tvivl, om en svamp er spiselig, så lader man den stå.

Læs vores artikel om sankning

5. Lav fantasidyr af kastanjer

Der er ingen grænser for, hvad børn kan få ud af en god håndfuld kastanjer, et sæt tændstikker og en lille spids skruetrækker. Her kan der hurtigt gå mange timer med at skabe en verden af kastanjevæsener, som kan pynte i vinduerne efter endt leg.

6. Efterårsbadning i havet eller vildmarksbad

Tag en lille dukkert i det friske hav på en vindstille efterårsdag og afslut med et varmt bad under bruseren. Er I ikke til det kolde gys, kan et udendørs vildmarksbad være en skøn wellness-oplevelse for hele familien, hvor I kan nyde efterårets farver og dufte omkring jer.

Oplev vores sommerhuse med vildmarksbad
Sommerhus

7. Sov i shelter og kom tæt på naturen

At sove i shelter er en helt særlig naturoplevelse for hele familien. Nyd stjernehimlen, læs godnathistorier i lommelygtens skær og bliv lullet i søvn til naturens egne lyde.

Oplev vores sommerhuse med eget shelter

8. Tag på østerssafari

I kan finde østers flere steder i Danmark, men der er flest ved Vadehavet og i Limfjorden. Der er noget særligt over at plukke en så anset delikatesse med sine egne hænder. En god huskeregel er, at det er bedst at fange spiselige østers i de måneder, der har bogstavet ‘r’ i sig (september-april).

9. Giv strandsten en ‘makeover’

De kommer i alle former, farver og typer – og derfor kan strandsten også omdannes til alt fra biler, mariehøner, ansigter og skattekort. Det kræver blot noget maling og lidt børnefantasi. Måske I endda kan være heldige at finde et forstenet søpindsvin, når I går og leder.

10. Oplev krondyrenes parringsbrøl

Fra september til oktober kan I opleve den prægtige kronhjorts parringsbrøl, som er en særlig lyd at opleve. Kronhjorte kan opleves i mange forskellige dyrehaver i Danmark, blot husk at bevæge jer forsigtigt rundt og holde respektfuld afstand til de flotte dyr.

Brændeovn
Spisebord

11. Nyd varm kakao og spil foran brændeovnen

Efter en dag ude i et måske blæsende eller regnfuldt efterårsvejr, findes der ikke noget bedre end at hygge foran brændeovnen med et tæppe om kroppen, varm kakao i kopperne og lidt mundgodt. Lad mobilerne ligge og find et godt familiespil.

12. Lav plakater med bladtryk

Fra september til slut oktober skifter træerne farver hver uge, og bladene falder til jorden overalt. Tag de smukkeste med hjem og mal dem på den ene side og lav flotte farvetryk, som kan hænges op som plakater. I kan også putte blade eller blomster i en avis og presse dem i tunge bøger. Efter 1-2 ugers tid tid kan de pynte bordet ovenpå en hvid dug.

13. Udforsk stjernehimlen

I oktober er dagene blevet markant kortere og aftenerne mørke. Tag en kop te i hånden og et tæppe med udenfor en sen aften og se, hvor mange stjernebilleder, I kan finde. I kan endda også være heldige at se stjerneskud, hvis himlen er ekstra klar.

Oplev ‘dark sky’ i Tine & Mortens sommerhus

14. Pynt hjemmet med strandskaller

Det vrimler med dekorative strandskaller og sneglehuse på de danske strande. Blåmuslinger, tårnsnegle og hjertemuslinger er bare nogle af de gode gengangere. Se hvor mange forskellige I kan finde og tag dem med hjem til enten pynt i vindueskarmen i en glasbeholder eller lim dem på et stort stykke papir, der kan hænges op som vægkunst.

15. Saml naturpynt til juledekorationer

Efter efterår kommer vinter og julen står for døren. Høst skovens frugter som agern, bog og kastanjer og gem dem til når I skal lave juledekorationer i december. Så bliver kalenderlysdekorationen også ekstra personlig.

Oplev alle vores ledige sommerhuse i efterårsferen
Kirstine Sommer
Written by Kirstine Sommerseptember 2021
To the story overview
Landfolk newsletter
Landfolk newsletter

Discover our newest gems

Be the first to know about our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Treat your inbox

to be the first to see our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Sign up for our newsletter

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.