FindCollectionsNewsletterMy Landfolk
Landfolk Logo
Portrætserie

Børnefamilies sommerhus er både et renoveringsprojekt og
et frirum

Stina og Thomas fra Frederiksberg havde brug for at kunne komme ud af byen og være tættere på naturen. Efter noget tids søgen fandt de for nyligt et lille, hyggeligt sommerhus tæt på Høve Strand og …

Men huset trængte til en kærlig hånd og selvom familien ikke havde den store erfaring med at renovere, kastede de sig ud i det. Vi tog op og besøgte dem for at høre mere om deres renoveringsprojekt, og hvorfor det godt må tage tid. Der skal nemlig også skal være plads til afslapning og gode stunder undervejs.

Hvordan gik I fra at få ideen om et sommerhus til at vælge lige netop det her sted?

Stina: Det var vigtigt for os at finde et sommerhus, som kunne være et samlingspunkt for vores familier, der bor spredt ud over Danmark. Og så fandt vi ud af, at vi ikke selv havde lyst til mere end en times transporttid, ellers ville vi ikke få det brugt nok. Faktisk gjorde vi det at i en periode lejede vi et sommerhus en weekend ad gangen for at prøve noget forskelligt og mærke efter hvad vores behov og ønsker var. Det gjorde os meget skarpere, så det var godt givet ud. På den måde opdagede vi, at vi for eksempel gerne ville have en iskiosk og sådan noget tæt på. Det fandt vi her med Lyngvejen, der binder hele området sammen med en restaurant med minigolf og burgerhjørnet, hvor man kan købe den største is, man kan forestille sig. Det synes vi giver den helt rigtige sommerhusstemning.

Faktisk gjorde vi det, at vi lejede forskellige sommerhuse én weekend ad gangen for at prøve noget forskelligt, og mærke efter hvad vores behov og ønsker var. Det gjorde os meget skarpere, så det var godt givet ud.

Stina Bothilde Rossen, sommerhusejer

Hvordan så huset ud, da I overtog det?

Stina: De tidligere ejere har lavet huset med øje for kvalitet - det er ordentligt lavet. Vi overtog også huset med alt inventaret - alt fra tandbørste til lænestole og havemøbler. Det skal skiftes ud løbende. Men det er en proces, der tager tid - og det må den godt i vores optik. Jeg har for eksempel nogle ting fra min morfar, som jeg altid har vist skulle bo i sommerhuset. Det drejer sig om det her gamle smalfilmsapparat, hvor der stadig er film i fra min mors barndom. Jeg synes bare kufferten er helt vildt fin. Den skulle bare bo her. Da vi hang det første maleri op her, efter vi havde malet herinde første gang - så fik vi den der følelse af, at nu bor vi her, nu er det vores hus.

På en eller anden måde virker det lettere at renovere i et sommerhus. Hvis vi får banket et søm forkert i - så går det nok. Og der er plads til at vi begge kan gøre det.

Stina Bothilde Rossen, sommerhusejer

Hvad fik jer til at kaste jer ud i sådan et ‘gør det selv’-projekt?

Stina: Vi har set mange sommerhuse, hvor alting stod snorlige, men de var faktisk bare sminkede indvendigt for enten skulle taget skiftes eller også var fundamentet på udbygningen råddent. Det der skulle laves ved det her sommerhus var alt det, vi synes er sjovt at lave, fordi de ydre rammer fungerer super godt. Det der manglede her var maling, pille en væg ned og rykke lidt rundt. På en eller anden måde virker det lettere at renovere i et sommerhus. Hvis vi får banket et søm forkert i - så går det nok. Og der er plads til at vi begge kan gøre det. Så selvom vi ikke har ret meget erfaring med at renovere, så virkede det overskueligt, og hvor vi kan være her og nyde det imens.

Hvad får huset til at skille sig ud?

Stina: Soveværelset, der er en tilbygning fra 2015. Vi elsker at vågne her om morgenen. Ude og inde er enormt forbundet i det rum, hvor lyset strømmer ind og der er masser af plads. Jeg får fornemmelsen af at haven kommer helt ind i huset. Og så faldt vi for at grunden er så stor og lidt vild. Det er godt til børn.

Læs også: Guide til sommerhusferie i Odsherred
Camilla Swartz Primdahl
Written by Camilla Swartz Primdahlfebruar 2021
To the story overview
Landfolk newsletter
Landfolk newsletter

Discover our newest gems

Be the first to know about our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Treat your inbox

to be the first to see our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Sign up for our newsletter

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.