FindCollectionsNewsletterMy Landfolk
Landfolk Logo
Sommerhusliv

Camilla og Asbjørn tog på weekendtur med solskin, god naturvin og blæsevejr
på Solnedgangspladsen

En barnedåb gav kæresteparret Camilla og Asbjørn fra Aarhus anledning til en weekendtur i Skagen, hvor de lånte en Landfolk-kollegas sommerhus. Weekenden bød på en god blanding af fest og farver og afslapning med vino i glasset.

Tager I tit i sommerhus?

Jeg elsker den smukke, danske natur, men har ikke særlig meget erfaring fra sommerhuslandet. Vi er mere camping- og telttyperne, og det samme er de i Asbjørns familie. Efter nogle hårde uger med eksamener og arbejde, gav det en vild frihedsfølelse at tage i sommerhus, og nu tror jeg faktisk lidt, at vi begge drømmer om at kunne købe et sommerhus på et tidspunkt. Asbjørn tjekkede endda salgsannoncerne i Skagen, mens vi var der.

Efter nogle hårde uger med eksamener og arbejde, gav det en vild frihedsfølelse at tage i sommerhus, og nu tror jeg faktisk lidt, at vi begge drømmer om at kunne købe et sommerhus på et tidspunkt. Asbjørn tjekkede endda salgsannoncerne i Skagen, mens vi var der.

Hvad pakkede I til weekenden i sommerhus?

Vi havde lånt det mest fantastiske sommerhus af min Landfolk-kollega, og vi vidste, at der ville være alt, hvad vi havde brug for til køkken, bad og sådan. Vi havde dog pudebetræk og vores egen dyne med - primært fordi vi ikke ejer sengetøj til enkeltdyner. Og så skulle vi til barnedåb om søndagen, hvilket betød både pæne sko og to flotte sæt tøj til festdagen. Og ja, så var der naturligvis dåbsgaven og alle vores køresnacks. Vi kan ikke køre en tur uden snacks – de føles altid livsnødvendige.

Er I typerne der selv laver jeres måltider eller var I ude og spise?

Jeg tror, vi er en god kombination af de to yderpunkter. Vi ankom sent til Skagen, og der var dødvarmt, så vi havde bare lyst til noget let. Det endte med at vi købte noget burrata, surdejsbrød fra Baghaven og lidt forskelligt charcuteri, som vi spiste ude på terrassen. Til barnedåben spiste vi lækker mad fra Pakhuset og om aftenen spiste vi igen i Baghaven. De har jo de lækreste små retter fra egen køkkenhave og så har de ufattelig god naturvin.

Hvad læste du på sommerhusturen?

Min intention var nok at skulle ligge i solen på solsengene og læse, men det skete bare ikke. Vores dage blev fyldt op med andre dejlige ting. Jeg har været i gang med at læse Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens i over et år, og selvom den er god, så er jeg bare ikke blevet færdig med den. Jeg må igang igen i weekenden, tænker jeg.

Vi kan ikke køre en tur uden snacks – de føles altid livsnødvendige.

Var I ude og opleve noget?

Vi havde tænkt, at nu skulle vi både på Grenen, besøge restauranter og spise masser af is på de forskellige ishuse, men sådan gik det ikke – heldigvis. Vi fik en utrolig afslappende weekend ud af det. Stilheden og roen i sommerhuset var ubeskrivelig, og det var åbenbart lige dét, vi havde brug for. Dét og så at blive gennemblæst af vinden på stranden. Udover masser af god mad, så var vores vildeste oplevelse nok vores Morten Koch-moment på cykler i festtøj gennem klitterne. Jeg trækker på smilebåndet over det, når det jeg tænker på det.

Camillas yndlingssommerhuse på Landfolk

I den smukkeste natur ligger et arkitekttegnet A-hus fra 1918

Oplev et eventyrligt arkitekttegnet sommerhus

Gennemrenoveret sommerhus med dansk design og havudsigt på Helgenæs

Det lille lyserøde hus i skoven

Camilla og Asbjørns tips til lokalområdet

  • Det rareste, dejlige sted i Anchers baghave – her har folkene bag restauranten lavet en skøn køkkenhave, som udgør ingredienserne i Baghavens dejlige, delevenlige retter. Og naturvin. De har naturvin, der får smilene frem. Baghavens brødvogn kører til Gammel Skagen hver morgen, så man kan hente sit surdejsbrød på Solnedgangspladsen - bare ikke, når det regner.
  • Har gode, grønne retter og så har de fantastisk fisk. Der er god stemning, god vin og god kaffe. Køkkenet arbejder sæsonbaseret, så retterne skifter – lige som vi godt kan lide det
  • Solnedgangspladsen
    Et dejligt spot i Gammel Skagen, hvor man selvsagt kan se den skønneste solnedgang. Her er is, siddepladser og giver mulighed for lange gåture på stranden i blæst og sol.
Læs også: Vi har brug for naturens kontraster
Camilla Wegener
Written by Camilla Wegeneraugust 2021
To the story overview
Landfolk newsletter
Landfolk newsletter

Discover our newest gems

Be the first to know about our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Treat your inbox

to be the first to see our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Sign up for our newsletter

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.