FindCollectionsNewsletterMy Landfolk
Landfolk Logo
Landfolk

Danske ex-Airbnb iværksættere bag nyt
startup eventyr

Et hold garvede iværksættere drøner lige nu hele Danmark tyndt og håndplukker sommerhuse indrettet med stil og personlighed til deres nye startup. Landfolk, som skal få danskerne ud af byerne og tættere på naturen.

”Vi vil have danskerne ud af byerne”

Landfolk.com lanceres 1. februar. Visionen er at etablere Nordeuropas førende community for håndplukkede, fantastiske sommerhuse, booket direkte hos lokale værter, drevet af teknologi i verdensklasse.

Ideen bag den nye startup er båret ud af en kærlighed til sommerhuset som fristed, men samtidig en dybfølt frustration over en forældet tilgang til at udleje, finde og booke det perfekte sommerhus.

“Der er brug for at ruske op i sommerhusmarkedet og skabe et fællesskab hvor ejerne af de mange skønne, sommerhusperler i Danmark, kan dele deres huse med ligesindede på en tryg, let og moderne måde”
– Christian Schwarz Lausten, co-founder

160.000 sommerhuse i Danmark udlejes lige nu ikke

Den store interesse og behov for at holde ferie i Danmark, er godt nyt for de danske feriedestinationer. Men vi har som ferieland et kæmpe problem. Der er omkring 200.000 sommerhuse i Danmark, men 160.000 udlejes aldrig. Samtidig står de gennemsnitligt tomme 300 dage om året, hvilket hverken er bæredygtigt eller deleøkonomisk, når nu så mange drømmer om at komme ud af byerne, men ikke selv har et sommerhus.

Landfolk er et nyt fællesskab målrettet Instagram-generationen

“Der er et kæmpe publikum på Instagram, der elsker at dele historier om deres sommerhuse med hinanden. Det er det publikum vi henvender os til og forstår – vi taler samme sprog.”
– Cathrine K. Reimann, co-founder

Folkene bag Landfolk ved gennem deres erfaring og indsigt i markedet, at det handler om at håndplukke de helt rigtige sommerhuse - dem med masser af charme, stil og personlighed. Det er den slags huse, de nye sommerhusgæster ønsker at bo i og det er dem der er størst mangel på. Samtidigt skal platformen være lækker og brugervenlig. Teknologien bag er state-of-the-art og skaber allerede fra start en række gevinster, som både sommerhusejerne og gæsterne vil få glæde af. Bedre bookingoplevelse, service, sikkerhed og bedre priser.

“Vi havde egentlig aldrig troet, at vi ville få lyst til at dele vores sommerhus med andre, men Landfolk giver bare så god mening når vi kan gøre det på en fleksibel måde, hvor vi er i kontrol og hvor vi ved, at de der står bag, har en passion og kærlighed til sommerhuslivet og naturoplevelser, præcis som os.”
– Kirstine Gravgaard, sommerhusejer i Hjarbæk

Skabt af syv serieiværksættere, der har gjort det før

“Vi har samlet et 7 mand stort founder team af de dygtigste udviklere, designere og community specialister i Danmark, som har spidskompetence i at opbygge og drive digitale markedspladser. Derfor er vi sikre på, at det bliver en succes, der også har stort potentiale uden for landets grænser.”
– Christian Schwarz Lausten, co-founder

Bag Landfolk står en gruppe garvede iværksættere, der har formået at kombinere personlig mission med benhård business. De 7 founders har lært hinanden at kende gennem Airbnb, som fire af dem solgte en virksomhed til for et par år siden. De har derfor stor erfaring og indsigt i, hvordan man bygger og skalerer en startup, så den rammer et hul i markedet.

Kontakt og fakta

Ring eller skriv for interviews og yderligere kommentarer:
• Christian Schwarz Lausten, co-founder, tlf. 23620989 – christian@landfolk.com
• Cathrine K. Reimann, co-founder, tlf. 29885303 – cathrine@landfolk.com

Landfolk.com går i luften 1. februar. I første omgang med en lille, eksklusiv skare af personlige og stilfulde sommerhuse i weekendafstand af Aarhus og København. I løbet af det kommende år vil platformen vokse i takt med, at de helt rigtige huse findes.

Landfolk er stiftet af 7 tidligere Airbnb-ansatte, hvoraf fire af dem stiftede Gaest.com som blev solgt til Airbnb i januar 2019. Alle har mange års erfaring med at udvikle digitale løsninger og forretningsmodeller.

Christian Schwarz Lausten
Written by Christian Schwarz Laustenfebruar 2021
To the story overview
Landfolk newsletter
Landfolk newsletter

Discover our newest gems

Be the first to know about our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Treat your inbox

to be the first to see our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Sign up for our newsletter

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.