FindCollectionsNewsletterMy Landfolk
Landfolk Logo
Guide

Få naturfotografen Sarah Greens anbefalinger til ekstraordinære naturoplevelser på
øen Anholt

Naturfotografen Sarah Green driver Danmarks største rejseblog om naturoplevelser med over 10.000 læsere om måneden. Vi inviterede hende tilbage i september i et Landfolk-sommerhus på smukke Anholt, og hun deler her sine anbefalinger til, hvad du kan få af helt særlige naturoplevelser på den lille ø i Kattegat.

Hvordan startede din glæde ved at fotografere og dele naturoplevelser?

Det startede faktisk med et personligt ønske og undskyldning for at komme mere ud i naturen. Jeg arbejdede som grafisk designer på et bureau, hvilket primært bestod af kontorarbejde. I længden kunne jeg mærke det ikke gjorde mig glad. Naturen er derimod mit frirum og der jeg finder glæde og lyst til at udfolde mig kreativt.

Hvad er godt at vide, når man skal besøge Anholt for første gang?

Først og fremmest er det vigtigt at vide, at færgen fra Grenå til Anholt kun sejler én gang i døgnet, så man kan ikke komme ud og hjem samme dag. Derudover er det en lille færge, hvor der næsten ikke er plads til biler, så jeg vil anbefale, at man enten tager en cykel med eller lejer én på Anholt. Der findes kun to asfaltveje på øen, mens resten er grusveje, så cyklen er helt klart den bedste måde at komme rundt. Når man ankommer er der ca. 3 km fra Anholt havn til byen, så det kan være en fordel at benytte sig af den taxaservice, som findes, hvis man har meget bagage. Jeg vil derudover helt klart anbefale at tage de gode vandresko med, da Anholt indbyder til lange ture i den vilde natur.

Overnat i et af vores sommerhuse på Anholt

Bjælkehytte på idyllisk naturgrund

Besøg det fineste sommerhus fyldt med designklassikere

Hvor er et godt sted at starte, hvis man vil opleve den unikke natur på Anholt?

Nærmest 80% af Anholt består af natur, hvilket er helt unikt at opleve. Jeg vil helt klart anbefale at gå turen ud til Anholt Fyr gennem Ørkenen, som er det smukkeste åbne lavhedelandskab. Det er virkelig en særpræget oplevelse, som man bør sætte en hel dag af til, da der er 10 km frem og tilbage, og der skal være tid til at nyde turen og omgivelserne. Anholt Fyr er kun åbent på udvalgte dage.

Findes der steder, hvor du kan se Anholts landskab oppefra?

Ja, der findes to højdedrag kaldet Sønderbjerg og Nordbjerg. Sønderbjerg ligger tæt på byen og er 48 meter høj. Her kan man nyde udsigten over det meste af Anholt og havet. Nordbjerg ligger tæt på havnen, og her kan man også indtage den fantastiske udsigt ud over klitlandskabet og ud til Flakket, som er kendt for sit rige fugleliv.

Er det muligt at gå hele vejen rundt om øen?

Det kan man, ja. Ved at følge de smukke strande, som findes hele vejen rundt langs øens kystlinje. Selve gåturen er omkring 25 kilometer, så det er en god ting at have de gode vandresko på og at afsætte en hel dag til turen. Der er virkelig noget unikt ved at have så meget strand nærmest helt for sig selv – her mærker man virkelig det isolerede øliv.

Var der en naturoplevelse, som gjorde særligt indtryk på dig?

På Anholt kan du opleve ‘Dark Sky’, fordi øen ligger så langt væk fra fastlandet. Jeg har længe gerne ville tage nogle gode mælkevejsbilleder, og det er få steder i Danmark, hvor dette kan gøres uden lysforurening ødelægger forholdene. På Anholt kunne jeg faktisk se mælkevejen med det blotte øje, hvilket virkelig er en særlig oplevelse.

Læs også: Kom ud i naturen

Er der nogle særlige lokale specialiteter, som man bør prøve?

Anholt er kendt for sine jomfruhummere, som serveres på flere af øens restauranter. Og så skal jeg faktisk tilbage i efterårsferien, hvor Anholt Gin arrangerer enebærplukning med lokale frivillige. Det glæder jeg mig ret meget til.

Hvad kan man forvente af en ferie på Anholt?

Anholt er et paradis for naturelskere som jeg, og så er det særlige øliv med til at få dig helt ned i gear – væk fra bilstøj og en travl hverdag i byen. Anholt er ikke til dem, der søger en ferie med en masse kulturelle attraktioner, badeland eller fest i gaden. Her taler naturens oplevelser for sig selv, og det er de små ting, der får plads til at gøre indtryk – som at møde en hare eller et rådyr på sin vej. Anholt er dansk naturferie med stort N.

Hvad synes du om sommerhuset som base?

Sommerhusets styrke er helt klart privatliv, den personlige atmosfære og ro. I et sommerhus har man sit eget frirum, hvilket er rart, når man er på farten. Det er fedt selv at kunne bestemme, hvornår man vil lave mad og den personlige indretning gjorde, at jeg hurtigt følt mig hjemme.

Oplev vores sommerhuse på de danske øer
Kirstine Sommer
Written by Kirstine Sommernovember 2021
To the story overview
Landfolk newsletter
Landfolk newsletter

Discover our newest gems

Be the first to know about our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Treat your inbox

to be the first to see our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Sign up for our newsletter

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.