FindCollectionsNewsletterMy Landfolk
Landfolk Logo
Sommerhusliv

Kvalitetstid i køkkenet, gåture i al slags vejr og et
spil uno

Når Landfolk co-founder, Anders, tager med familien på weekend i sommerhus, er det vigtigt, at de nemt kan bruge naturen, at indretningen både er indbydende og gennemtænkt, og så må der meget gerne være en ordentlig pande i køkkenet, som han kan stege en god bøf på.

Hvorfor tager du og din familie på weekend i et sommerhus?

Jeg er ikke så god til at slappe af derhjemme. Jeg er vant til at arbejde meget - og arbejdet følger ofte med hjem - men så snart vi kommer lidt væk hjemmefra, så går det bedre med at lade det hele ligge. Her er små sommerhusture en kærkommen løsning på denne udfordring for os som familie.

Vi har også fundet ud af, at det er en god måde at være sammen med venner på. I et sommerhus er der en anden tid til nærvær, og vi kommer alle ned i et gear, hvor vi oprigtigt kan udvise interesse for hinandens liv.

Hvad går du efter, når du vælger sommerhus?

Jeg værdsætter god arkitektur og en velovervejet indretning, og gerne en snert af luksus – og jeg betaler gerne for det. Og så er det vigtigt med en udsigt, hvor man kan føle sig i pagt med naturen. Det er gentagende gange blevet påvist, at naturen har en afstressende effekt på den menneskelige hjerne, så det søger jeg, når jeg vælger sommerhus.

Børn
Ord skrevet i sandet
Sten

Hvad står menuen oftest på?

Jeg vil gerne have pigerne med i køkkenet, og at vi prioriterer tid til at lave mad sammen. Det handler ikke om gourmet men om den kvalitetstid, vi har sammen i køkkenet, madfællesskabet og hygge. Jeg værdsætter af samme grund, når der er ordentligt udstyr til madlavning, hvad enten det er en pisker til pandekagedejen eller en god pande til at stege en bøf på.

Vi elsker at købe fisk ved en lokal fisker eller en god fiskehandel, og så står den ellers på hjemmelavet luksus stjerneskud og et glas hvidvin til frokost.

Hvad pakker du med?

Det er ikke så vigtigt, hvilken trøje der lige kommer med, for vi er der for at slappe af. Langt vigtigere er det, at vi får uno kortspillet med og gerne et brætspil. Det skal ikke tage en halv dag at pakke til en sommerhustur, da vi skal kunne beslutte det ret impulsivt og ikke være nødt til at planlægge det hele lang tid i forvejen. Jeg elsker at komme til et sommerhus, hvor der er opredt og tændt for varmen, så vi bare kan rykke ind. Elsker også når der findes spil i huset til inde- eller udendørs brug, cykler til en cykeltur eller strandudstyr.

Pandekager
Legende børn

Hvad læser du?

Jeg ville ønske, at jeg kunne samle mig om en god bog. Det kan min kone, og hun kværner snildt en 300 siders bog på en weekend. Det gear har jeg svært ved at komme ned i så hurtigt efter en travl uge, men jeg tager ofte et magasin eller to med med, eks. Conde Nast Traveller.

Hvad lytter du til af musik?

Musik i bilen er et must, og på vej i sommerhus er det Anna, vores ældste datter, der er styrer Spotify. Vi ønsker en sang på skift, og så bliver der skrålet med på nye og gamle klassikere.

Læs også: Danske ex-Airbnb iværksættere bag nyt startup eventyr

Hvordan bruger du sommerhusets omgivelser?

Vi prioriterer altid at gå en tur hver dag, uanset hvordan vejret er - faktisk har vi haft nogle af vores bedste sommerhusferier i sne, regn og rusk. Det er fantastisk at blive blæst godt igennem for så at vende tilbage til brændeovnen og få varmen igen. For et par år siden var vi i sommerhus ved vesterhavet en weekend hen over vinteren, og der ramte en kraftig snebyge området så alle de små veje i området lukkede til. Vi fik kontakt til en lokal bondemand, der havde en sneplov og han ryddede vores vej for 500 kr., da vi skulle køre hjem. Så selvom det var barske vejrforhold, så er det et særligt minde af have i dag.

I sommers var vi i sommerhus ved Tranum Strand og her blev vi tippet om, at der var vilde blåbær i en plantage tæt ved. Det blev til en skøn lang gåtur med en masse fyldte poser med de skønneste blåbær. Aftensmaden den dag stod på pandekager med hjemmelavet blåbærsyltetøj.

Kan du fortælle om et særligt sommerhusminde?

Vores sidste nytårsaften fandt faktisk sted i et sommerhus. Sommerhuset lå i et smukt og fredfyldt vinterlandskab tæt ved vesterhavet, så det var ret fantastisk. Dagen gik med en lang gåtur langs vandet, afslapning og gode snakke, ild i pejsen og tid til at lave mad fra bunden - ingen færdigpakkede nytårsmenuer her. Der var hygge på sofaen med de obligatoriske tv-ritualer i løbet af aftenen med chips og slik, og kl. 23.59 fandt vi kransekagen frem åbnede champagnen og begav os udenfor, hvor en håndfuld sommerhusgæster fra området stimlede sammen og ønskede godt nytår til hinanden. En ihærdig familiefar fra nabosommerhuset sørgede for underholdning med store raketter til stor glæde for alle. Det er ikke sidste gang vi fejrer nytår i et sommerhus.

Anders’ tre sommerhusfavoritter på Landfolk

Moderniseret stråtækt med sjæl, varme og natur

Hør, duft og se havet fra terrassen i Norsminde

Oase ved vesterhavet med sjældent dyreliv tæt på

Oplev vores familievenlige sommerhuse
Kirstine Sommer
Written by Kirstine Sommermaj 2021
To the story overview
Landfolk newsletter
Landfolk newsletter

Discover our newest gems

Be the first to know about our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Treat your inbox

to be the first to see our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Sign up for our newsletter

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.