FindCollectionsNewsletterMy Landfolk
Landfolk Logo
Portrætserie

Marie Jedig og Jon Hjelholt valgte det idylliske sommerhusliv tæt på naturen
og hinanden

Marie Jedig og Jon Hjelholt er vant til at rejse ud i verden for at arbejde og opleve. Men i disse tider med usikkerhed og restriktioner tog de i stedet i et arkitekttegnet sommerhus i Hornbæk og kom tættere på naturen og hinanden.

En mandag i juni drog Marie Jedig, musicalsanger og influencer, fra København med sin kæreste ud til sand sommerhusidyl. Vi har talt med hende om, hvordan gennemtænkte detaljer og smukke rammer skaber ro til at forene både arbejde og afslapning.

Hvorfor valgte I at tage i sommerhus i Danmark?

I virkeligheden er vi bare to mennesker, der har været vant til at rejse rigtig meget, og det har corona sat en stopper for. Det handlede om at komme ud og se noget nyt og få en eksotisk rejsefølelse, men samtidigt overholde reglerne. Behovet opstod simpelthen i, at vi havde brug for at komme væk. Vi plejer at rejse og arbejde samtidigt, så det er ikke fordi vi nødvendigvis holder klassisk ferie, når vi er afsted – det er ligeså meget bare for at komme ud og opleve noget andet, søge inspiration. Det var en kombination af at skulle se noget andet, at vi skulle arbejde og så at se hinanden i nye omgivelser.

Betyder omgivelserne i sommerhuset noget for dig?

Det betyder alt for mig. Jeg tror, at hvis man er grundlæggende æstetisk anlagt, så vil man altid søge mod noget, der er smukt. Det er jo individuelt, hvad man synes er det smukke, men jeg tror, at de fleste vil kunne nikke genkendende til den følelse. Følelsen, du får i et arkitekttegnet hus er, at her har nogen gjort sig umage. Det er funktionelt, det er gennemtænkt, og det er samtidigt smukt. Jeg tror, mange vil se det her hus som et godt motiv eller et godt sted at arbejde – uanset, hvad man så arbejder med.

Man slapper bare af, fordi der er æstetisk styr på alt hele vejen rundt. At der er flot hele vejen rundt er noget, vi sætter pris på – også når vi skal arbejde. Det er ikke kun mig, der går op i det. Jon er også æstetiker helt ind til benet.

Hvad pakker du til sommerhusturen?

Vi pakker mest af alt arbejdsgear, og for Jons tilfælde er det også en masse sweatre, han pakker, for han laver PR for sine forældres uldspinderi. Og så pakker vi selvfølgelig computere og kamera, og jeg pakker en masse af det tøj, jeg skal bruge til at skyde kampagner. Jeg blev nødt til at tage et smut hjem til København under vores ophold for at hente mere tøj, fordi det var sådan et vanvittigt sted. Jeg blev bare nødt til at udnytte den her scene, som jeg havde fået foræret.

Alle de der romantiske ting, som man var god til at gøre i starten, har vi fokuseret lidt mere på, mens vi var afsted. Det var dejligt, at kunne gøre sig umage.

Vi pakkede også badetøj, just in case. Men jeg synes, at vandet var lige koldt nok, selvom temperaturen var dejlig. Vi endte alligevel med at ligge i badetøj i haven, fordi det bare var mega fedt vejr.

Hvad stod menuen på?

Vi handlede ind på vejen, så vi vidste, at vi ikke skulle ud og handle, mens vi var afsted. Vi ville gerne fokusere på bare at være der, og så er det også meget rart ikke at skulle tænke på, hvad man skal lave til aftensmad. Det giver en forudsætning for at have en virkelig rolig tur.

Når man er i sommerhus, så er det som om, at man lige giver sig selv lov til at tage sig tid til at lave de ting, der ellers kan være hverdagskedelige eller trivielle.

Vi har handlet lækre ting ind, og så var vi så heldige at komme op til en levende surdej, så vi kunne bage boller. Det gør vi ellers aldrig. Aldrig. Når man er i sommerhus, så er det som om, at man lige giver sig selv lov til at tage sig tid til at lave de ting, der ellers kan være hverdagskedelige eller trivielle. Man bruger ekstra tid på at lave mad, eller bager de boller, som man ellers ikke får gjort. Vi lavede også mad sammen hver aften, og det er også en ting, som vi glemmer lidt i hverdagen. Alle de der romantiske ting, som man var god til at gøre i starten, har vi fokuseret lidt mere på, men vi var afsted. Det var dejligt, at kunne gøre sig umage.

Hvad med underholdning – havde I taget bøger, spil eller lignende med?

Jon læser meget, så han havde en bog med, og jeg lyttede mest til podcast, mens jeg gik tur op til den nærliggende rapsmark. Derhjemme ville jeg normalt have set tv, men det gjorde vi slet ikke i, mens vi var afsted. Hvis nu det havde regnet, havde vi helt sikkert udnyttet den fine tv-stue mere. I stedet for at se fjernsyn spillede vi spil, og det gør vi ellers aldrig. Det gider Jon nemlig normalt ikke, men i sommerhuset ville han godt. På den måde kommer man tættere på hinanden, når man er afsted.

Havde I planlagt at skulle opleve noget?

Vi plejer at planlægge vores ferier ned til mindste detalje. Men denne gang var vi enige om, at når man tager hen til et så idyllisk og øde sted, så ville vi bare tage tingene hen af vejen og mærke efter, hvad vi havde lyst til.

Da vi ankom til sommerhuset var der et rigtig fint håndskrevet brev til os med værtens bedste tips til, hvad man kunne lave i området, så der fik vi god inspiration til små ture. Vi endte med at tage en tur til havnen i Hornbæk, til stranden og i skoven, og så besøgte vi Rudolph Tegners Museum, for der har vi ikke været før, og det lå jo lige i nærheden. Det er et vanvittigt smukt sted og var en helt fantastisk oplevelse.

Vi ville jo gerne være ude og kunne nyde vejret – og det var der rig mulighed for med så stor og dejlig en have.

Hvor andre udlejningssommerhuse er lavet til at blive lejet ud, så er det her hundrede procent lavet til, at man skal leve der. Det var meget nemt at navigere i og intuitivt, selvom det jo er et enormt stort sommerhus.

Oplev Anne og Peters 60’er perle her

Hvad er sommerhuslivet for dig? Er det noget I har brugt meget?

Vi har en årlig sommerhustur med familien, og da vi kom herop ringede jeg straks til min mor, og fortalte, at her skal vi bare være igen. Vi var meget misundelige over, at det ikke er vores sommerhus. Man føler sig bare helt vildt godt taget imod, og vi følte os meget velkomne. Nogle gange kan man godt få en følelse af, at man ikke er hjemme, når man lejer et sommerhus. Og her var følelsen bare, at man var hjemme med det samme. Fra dag ét vidste vi, hvor alt stod, og det var meget intuitivt det hele. Hvor andre udlejningssommerhuse er lavet til at blive lejet ud, så er det her hundrede procent lavet til, at man skal leve der. Det var meget nemt at navigere i og intuitivt, selvom det jo er et enormt stort sommerhus.

Hvad er det for en oplevelse, du tager med dig fra sommerhuset?

Det er de små ting, man hele tiden laver, der betyder noget. Den første aften lavede vi mad sammen, mens solen stod og bagte ind af vinduerne, og det var bare det fedeste vejr. Som københavner kan man jo normalt ikke bare tage maden og gå ud og sætte sig i haven, kigge ud over en mark i bagende solskin og spise aftensmad. Så jeg sad der ved det smukkeste runde bord med min smukke kæreste og tænkte: “hvordan kan jeg være så heldig?” Selvom det i virkeligheden er en af de mest simple oplevelser, så følte jeg mig bare enormt beæret. Det har været som en film at være afsted.

Oplev naturen tæt på i arkitekttegnet sommerhus

Mærk stilheden og fordybelsen sænke sig ved Lammefjorden

I den smukkeste natur ligger et arkitekttegnet A-hus fra 1918

Oplev hele vores collection af arkitekttegnede sommerhuse
Camilla Wegener
Written by Camilla Wegenerjuli 2021
To the story overview
Landfolk newsletter
Landfolk newsletter

Discover our newest gems

Be the first to know about our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Treat your inbox

to be the first to see our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Sign up for our newsletter

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.