FindCollectionsNewsletterMy Landfolk
Landfolk Logo
How to-guide

Nysgerrig på at dele dit sommerhus
med andre?

Vores sommerhusansvarlige Cathrine Reimann har taget sin egen medicin og deler sin oplevelse med at leje familiens sommerhus ud på Landfolk.

Når man har lagt en masse energi og kærlighed i sit sommerhus er det naturligt at bekymre sig om, hvordan andre vil behandle ens fristed. Cathrine Reimann står bag Landfolks fem kendetegn, som vi bruger til at håndplukke sommerhuse til vores platform, og hun kender til følelsen. Nu har hun taget sin egen medicin og fortæller her om sin oplevelse med at dele familiens arkitekttegnede sommerhus med gæster.

Nu er du jo selv en del af Landfolk, men hvorfor har du egentlig valgt at dele dit eget sommerhus på platformen?

Min families sommerhus, der er tegnet og bygget af min farmor og farfar, er noget af det kæreste, vi ejer. Nu er huset gået i arv, og vi skiftes i familien til at bruge sommerhuset, men på trods af det, er der alligevel mange dage om året, hvor vi ikke bruger det. Stedet har kæmpe værdi for os og tanken om, at det står tomt så meget, som det gør, skærer i hjertet. Vi har aldrig før haft lyst til at leje sommerhuset ud, nok primært fordi der ikke fandtes et sted, der kunne favne et så personligt og dyrbart sommerhus, som det er for os.

Hvad får I ud af at dele sommerhuset med andre?

Når vi byder gæster velkommen, får vi lov at nyde sommerhuset gennem deres øjne, og deres begejstring giver os så meget energi. Det har overrasket mig, hvor fedt det er at få lov til at være en lille brik i, at nogle andre får en fantastisk ferie. Det skaber endnu mere stolthed omkring vores sommerhus, og så vokser glæden ved det. Elementet med at kunne dele det med andre, når det alligevel står tomt, giver bare rigtig, rigtig god mening. Derudover er der selvfølgelig også en økonomisk gevinst ved det, som gør, at vi har penge til rådighed til at investere i vedligeholdelsen af huset.

Stedet har kæmpe værdi for os og tanken om, at det står tomt så meget, som det gør, skærer i hjertet.

Men kan du overhovedet få lov til at bruge det selv, hvis du låner det ud?

Ja, for os har det været vigtigt, at vi selv bestemmer, hvornår vi har lyst til at dele det. Landfolk er fleksibelt på den måde, at vi fuldstændig har styringen på vores kalender, og hvornår det giver mening at byde gæster velkommen og til hvilken pris. Det er virkelig en oplevelse af selvbestemmelse.

Del dit sommerhus med os her

Det er dig, der står bag de fem kendetegn, et Landfolk-sommerhus skal leve op til. Hvordan ved man, om ens sommerhus lever op til dem

Jeg vil sige, at dét, der vægter allerhøjest er, at det er et personligt sommerhus. Så hvis man ved, at man holder enormt meget af sit sommerhus, at man selv nyder at komme der, og der er lagt energi og kærlighed i det, så er man allerede rigtig godt med. Jeg synes også, at man kan tage udgangspunkt i et sommerhus, man selv har lyst til at besøge. Hvordan ville det i givet fald se ud eller føles? Er det et sted, hvor man er tæt på naturen? Er det et sommerhus, hvor personlighed og særlige karakteristika får det til at skille sig ud fra de andre sommerhuse? Er der tænkt på, at sengene er behagelige, og er der nok service i køkkenet? Det hele bunder jo i, at vi gerne vil være med til at hylde det ægte sommerhusliv, og alt det gode det bringer med sig.

Det har overrasket mig, hvor fedt det er at få lov til at være en lille brik i, at nogle andre får en fantastisk ferie.

Vil du også gerne dele dit sommerhus på Landfolk? Du er kun fire skridt fra at være med

 1. Du ansøger.
  Fortæl os om dit sommerhus med tekst og billeder. Det er vigtigt, at vi har mulighed for at se huset både indefra og udefra.
 2. Vi ringer dig op.
  Når vi har kigget din ansøgning igennem, ringer vi dig op og tager en snak med dig om sommerhuset ud fra vores fem kendetegn.
 3. Vi hjælper med din profil.
  Når dit sommerhus er blevet udvalgt til at blive en del af Landfolk, hjælper vi dig med alt fra beskrivelse til råd om prissætning.
 4. Sommerhuset er live.
  Nu er du klar til at tage imod din første booking på Landfolk.com og byde de første søde gæster velkommen.

Send en ansøgning her

Du siger, at personlighed spiller en stor rolle. Men hvad er det, du leder efter, når du vurderer om et sommerhus er personligt indrettet?

Den personlige indretning er måske modpolen til den helt generiske indretning, hvor man ikke fornemmer nogen charme eller stedets sjæl. Det kan være, at man har overtaget et sommerhus fra nogen andre og så aldrig rigtig har fået gjort det til sit eget. Det kan være, at man er taget ud til én bestemt butik og har købt alt indretning der, fordi det var det nemmeste. Det personlige opstår, når man fornemmer, at der er brugt tid og energi på at udvælge møbler, nips og finurligheder. Det har også noget med kvalitet at gøre – forstået på den måde, at man kan mærke, at de valgte løsninger er gennemtænkte og fremhæver sommerhusets kvaliteter. Dermed ikke sagt, at det skal være dyrt eller af et helt særligt mærke. For vi elsker også genbrugsfund, der har historie, sjæl og varme.

Jeres familiesommerhus er fyldt med affektionsværdier og minder. Hvordan ved du, at det er i gode hænder, når I låner det ud?

Jeg har en dyb tro på, at fordi vi i Landfolk har skabt et univers for sommerhusentusiaster, hvor der er lagt vægt på selve sommerhuslivet, så er det også gæster, som vil hylde sommerhuslivet, der søger de personlige perler. Det er absolut ikke et oplagt sted for dem, der ikke vil det. Gæsterne er også sommerhusentusiaster, og de søger den autentiske oplevelse. Det er min erfaring, at de gæster, vi tager imod, sætter lige så meget pris på tingene og forstår, hvor meget kærlighed og energi, der er lagt i vores fristed, som vi selv gør.

Oplev Cathrines arkitekttegnede sommerhus og få naturen helt tæt på

Det er min erfaring, at de gæster, vi tager imod, sætter lige så meget pris på tingene og forstår, hvor meget kærlighed og energi, der er lagt i vores fristed.

Du bruger også meget tid på at bygge et fællesskab af sommerhusværter hos Landfolk. Kan du forklare, hvad man får ud af være med i det?

Vi har et fællesskab af værter, og det er noget af det fantastiske ved det her, for det er ikke sådan, at man nødvendigvis skal stå alene med det hele. Vi har nogle virkelig gode ressourcer gennem vores community med nogle garvede værter, som enormt gerne vil lære fra sig og vil dele deres egne erfaringer omkring værtsrollen. Og det er så igen det, der er fantastisk at opleve – det her spænd af værter og de mange forskellige måder, at gøre tingene på. Det skaber en utrolig god kultur, hvor man kan få rigtig meget hjælp og inspiration.

Landfolk er fleksibelt på den måde, at vi fuldstændig har styringen på vores kalender, og hvornår det giver mening at byde gæster velkommen.

Hvordan er man en god vært i dine øjne?

I gennemsnit bruger vi vores sommerhuse 71 dage om året, og mange huse står derfor tomme cirka 300 dage om året.

Del dit sommerhus med os her

Jeg synes, at der er mange forskellige måder at være en god vært på, og der skal man selvfølgelig mærke efter, hvad der føles mest naturligt for en selv. Der er nogle, der får virkelig meget glæde ud af at gå all in på værtskabet. Det kan være ved at tage personligt imod gæsterne eller stille hjemmebagte boller frem, når gæsterne kommer. Men der er også de værter, der sikrer en mindst lige så god oplevelse for gæsterne ved at være mere hands off og blot give nogle gode anbefalinger til lokalområdet og sørge for, at gæsterne er trygge, fordi de ved, at de bare kan ringe. Det er det smukke ved det her: at det faktisk kan rumme mange forskellige typer og mange forskellige slags livsstil. Man kan godt have travlt på job, have familie og alt, hvad der hører med og samtidigt også være en god vært på Landfolk. Det er ikke det, der afgør om man får glæde ud af det og virkelig kan glæde nogle gæster.

Camilla Wegener
Written by Camilla Wegeneraugust 2021
To the story overview
Landfolk newsletter
Landfolk newsletter

Discover our newest gems

Be the first to know about our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Treat your inbox

to be the first to see our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Sign up for our newsletter

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.