FindCollectionsNewsletterMy Landfolk
Landfolk Logo
Landfolk

Nyt og
inspirerende sommerhusunivers

De to medstiftere af det nye sommerhusunivers Landfolk, Cathrine og Camilla, er sat i stævne på Moesgaard Strand en iskold vintermorgen.

Hvorfor drømmer I om et nyt sommerhusunivers?

Camilla: “Der findes rigtig mange dejlige sommerhuse i Danmark, som passionerede ejere har lyst til at dele med andre. Udfordringen er bare, at de ikke har haft ét særligt sted at høre hjemme. Et univers, hvor man deler nogle fælles værdier og ærekærhed omkring dét, at tage i sommerhus. Det får de nu.”

Cathrine: “Der findes selvfølgelig et hav af hjemmesider, hvor man kan leje og udleje sommerhuse. Vores erfaring fra den her branche er, at det hurtigt bliver en upersonlig oplevelse, og at mange sommerhuse er temmelig ens og rene udlejningsmaskiner. Man fornemmer ikke hvem, der står bag sommerhuset - og her synes vi, at der ligger et kæmpe uudnyttet potentiale. Ambitionen er at skabe en platform for sommerhusejere over hele Danmark og Norden med, som har en passion for at gøre noget ekstra ud af hele oplevelsen - og som gerne vil dele det med andre, selvom de stadig selv bruger det aktivt. Det er til dem, vi skaber Landfolk.“

Strand

Hvad står Landfolk for?

Cathrine: “Landfolk står for det personlige, for æstetik og kvalitet. Vi vil skabe det sted, hvor de virkelig dejlige sommerhuse har hjemme. Og hvor det er en god oplevelse at finde og leje det helt perfekte sommerhus som ramme for ens næste ferie. Vi sætter selv virkelig pris på de gode oplevelser man kun får i helt særlige sommerhuse, og vil rigtig gerne være med til at fremhæve, hvad det kan.”

Camilla: “Lige nu håndplukker vi de sommerhuse, som vil være en del af Landfolk til vores lancering i starten af 2021. De ligger uden for byerne og tæt på naturen. De har nogle ejere bag, som elsker sommerhuslivet, og nyder at dele det med andre. Det er noget helt andet at opleve et sommerhus, hvor der er kræset om detaljerne, og hvor man kan mærke at stedet har sjæl. Vi har kæmpestore ambitioner for Landfolk, og det univers, vi er ved at bygge op. Det er både givende og spændende at være med til at belyse sommerhuslivets glæder, fordi vi selv brænder stærkt for det.”

Cathrine og Camilla ved stranden

Vores historie indtil nu

Camilla: “Vi har de seneste år arbejdet sammen i Airbnb, og har derfor en masse fælles erfaring med. Det bruger vi til at gøre Landfolk til en god oplevelse for både sommerhusejere og kommende gæster. Fra vores tid i Airbnb ved vi, at mange oplever en stor glæde ved at dele deres sommerhus med andre. Der er dog nogle udfordringer når man, som de fleste, bor langt væk fra sit sommerhus. Vi tænker meget i løsninger, hvor sommerhusejere kan få en hjælpende hånd med rengøring og klargøringen af sommerhuset.”

Cathrine: “Vi ved, at det kan være svært at finde sommerhus-perlerne, da de drukner i det store udvalg. Vi kan se en fordel i at fremhæve de allerbedste sommerhuse, som har personlighed og fokus på kvalitet. Det bliver spændende at tilføje flere dimensioner, såsom hvilke behov en børnefamilie har og hvilke sommerhuse, der passer bedst dertil. Og så er det i det hele taget fantastisk at kunne bygge platformen selv, sammen med vores dygtige team og forløse alle de ideer, drømme og planer vi har for Landfolk.”

Hvordan har I selv oplevet sommerhuslivet?

Cathrine: “Jeg er nærmest vokset op i min farmor og farfars sommerhus i Odsherred. De var begge arkitektuddannede og byggede selv sommerhuset. De har ivrigt fortalt hvordan hvert søm er blevet banket i med kærlig hånd. I dag er sommerhuset gået i arv til næste generation, og hele familien bruger det utroligt meget. Jeg er meget taknemlig for at kunne give sommerhus traditionen videre til mine børn, og det er helt klart min favorit ferieform.”

Camilla: “Mine bedsteforældre har ofte inviteret hele familien i et eller flere sommerhuse sammen. Jeg kan tydeligt huske følelsen af lange dage med leg fra morgen til aften sammen med mine kusiner. Vi byggede huler udenfor og gik på eventyr i skoven. Nu har mine forældre lige for nyligt købt et sommerhus ved Gudenåen. Før det brugte jeg utroligt meget tid på at finde sommerhuse, som jeg havde lyst til at besøge. Eksempelvis når mine veninder og jeg skulle afsted en weekend sammen.“

Badebro

Hvad er det særlige, I synes et sommerhus kan?

Camilla: “Det er først og fremmest, at komme væk fra hverdagen og alle hverdagens gøremål. Det giver mig en følelse af at kunne trække tiden lidt ud. Det er et afbræk, hvor jeg ikke kan gøre noget ved vasketøjet eller andre hverdagsgøremål. Man skal bare være. Det er en mulighed for at være sammen med folk, jeg holder af - uden støj og bagkant. Morgenmad må godt blive til frokost, fordi man aldrig fik rejst sig fra bordet.”

Cathrine: “Der er noget med at være helt tæt på naturen - på en helt anden måde, end vi er derhjemme. Der er eksempelvis en helt unik udsigt i vores sommerhus, da nogle af væggene er rent glas fra gulv til loft. Når jeg står i køkkenet, får jeg følelsen af at stå midt i skoven. Jeg er omgivet af ren natur. Det er helt klart mit yndlingssted i sommerhuset - jeg bliver altid ladet op ved at lade naturen komme ind.”


Landfolk.com er klar til at invitere gæster indenfor i starten af 2021. Lige nu arbejder vi på højtryk, for at have alt klar sammen med en håndfuld sommerhusejere, der alle har de dejligste sommerhuse i Danmark.

Har du også et fristed, som du gerne vil dele med andre i Landfolk-universet? Så vil vi rigtig gerne høre fra dig, enten på hello@landfolk.com eller ved at ringe til Cathrine på 29 88 53 03.

Er du sommerhusentusiast kan du få glæde af vores nyhedsbrev om sommerhuslivet og seneste nyt om Landfolk.

Camilla Swartz Primdahl
Written by Camilla Swartz Primdahlfebruar 2021
To the story overview
Landfolk newsletter
Landfolk newsletter

Discover our newest gems

Be the first to know about our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Treat your inbox

to be the first to see our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Sign up for our newsletter

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.