FindCollectionsNewsletterMy Landfolk
Landfolk Logo
Sommerhusliv

Sommerferiepostkort fra
Tuse Næs

I Nordkysthuset har Emilie og hendes kæreste Benjamin slået sig ned for sommeren. Sommerhuset er et familieforetagende, hvor Emilies forældre, Charlotte og Peter, også er med til at sætte deres præg. Det skønne og idylliske sommerhus ligger i Sandflugtsplantagen mellem Nykøbing Sj. og Rørvig. Til daglig bor Emilie og Benjamin i lejlighed på Frederiksberg og selvom de elsker livet i byen, så kører de op i sommerhuset når de virkelig skal koble. Her nyder de naturen, stilheden og den friske luft.

Vi har været rigtig heldige med vejret i denne omgang, så sommerstemningen var helt i top. Én ting vi virkelig nyder, når vi er i sommerhus, og vejret ellers er med os, det er at spise vores morgenmad udenfor. Vi har købt et slowbrew kaffesæt, som vi står og brygger kaffe på hver morgen, og det er som om at den bare smager lidt bedre, når vi er i sommerhus, og gerne i selskab med en nybagt bolle eller en croissant fra vores lokale Spar.

Jeg er helt tosset med at bade uanset, hvor koldt vandet er. Hvis jeg kan slippe afsted med det, smutter jeg gerne en tur til vandet om morgenen i min morgenkåbe, og så igen senere på dagen eller om aftenen. For mig er det noget af det bedste ved at være i sommerhuset. Derudover er det bare den skønneste sandstrand vi har og turen igennem plantagen, der fører ned til stranden, er simpelthen så fin og hyggelig.

En perfekt dag i sommerhus er for os en dag, hvor vi bare slapper af i liggestolene og hygger os med at læse en bog. Sådan en dag, hvor vi bare nyder hinandens selskab, får en drink på terrassen og laver lidt ekstra god mad.

Oplev Charlotte og Peters sommerhus på Tuse Næs

En af de dage, hvor vi havde lyst til at lave lidt mere end bare at læse i en bog, tog vi en tur ind til Nykøbing Sj. by. Vi spiste frokost på Lokalkompagniet, den fineste lille café med alverdens lokale delikatesser og en fin baggård, hvor man kan nyde maden. Derefter spiste vi is i det lille ishus på Algade.
Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at jeg er lidt af en loppemarkeds-freak. Jeg er i øjeblikket på udkig efter ting til det lille anneks, som vi er ved at sætte i stand, og der er heldigvis et hav af muligheder for loppemarkeds-shopping i lokalområdet.

På de køligere sommeraftener, tænder vi op i vildmarksbadet og nyder en kold drink eller øl mens vi sidder i det knap 40 grader varme vand. Benjamin er i øjeblikket ret vild med den italienske drink Negroni, så han havde handlet ind til det inden vi kørte fra København.
På stjerneklar aften kan vildmarksbadet noget helt specielt, man får en følelse af velvære og det er som om tiden lige går i stå et øjeblik.

Sommerhuset ligger i cykelafstand til Rørvighavn, hvor vi altid (uden undtagelse) tager op og køber fisk og skaldyr. Det er en fin lille havn med spisesteder og ishus, og der er altid børn, der ligger og fanger krabber på bådebroen. Fra havnen sejler der en færge til Hundested. Vi har købt et klippekort, så vi kan tage frem og tilbage, som vi har lyst til. Det er en virkelig fin tur – vi har været i Lynæs, som ligger tæt på Hundested. Lynæs har et hyggeligt surfcenter, hvor der er mulighed for at spise og bade på stranden eller leje et padleboard.

For os består en dejlig sommermiddag gerne af gerne af lokale råvarer fra Odsherred, fisk fra Rørvig og et godt glas vin. Der er bl.a. et par vejboder på vejen hen til sommerhuset og ellers plejer der at være et fint udvalg af grønt ved Rørvighavn. Denne gang købte vi vin i Rørvig, i en fin lille vinbutik i en garage på Smedestræde – den kan varmt anbefales.

Sommerhilsner fra Benjamin og Emilie

Sig hej

Vi er Emilie og Benjamin og vi bor i disse dage i Emilies families sommerhus. For os er en tur i sommerhus lig med ”simple og slow living”. Vi tager én dag ad gangen og planlægger sjældent særlig meget. Det bedste er at vågne op uden planer, drikke en kop kaffe i sengen og tænke ”nå, hvad skal vi så finde på i dag?”. Vi elsker at bo tæt på vandet, gå lange ture og nyde naturen, og det var også derfor vi faldt pladask for sommerhuset ved Sandflugtsplantagen og tæt på vandet.

Du kan følge med i familiens sommerhusliv på @nordkysthuset

Nordkysthusets tre highlights

  1. De små hyggelige kroge rundt omkring huset, særligt den overdækkede terrasse med lammeskind i alle stolene og tæpper til de kølige dage
  2. Vildmarksbadet, der er nemt at bruge og giver den dejligste følelse af velvære
  3. Beliggenheden ved den smukke Sandflugtsplantage i Rørvig og 10 minutters gang fra den lækreste badestrand
Oplev Charlotte og Peters sommerhus på Tuse Næs
Camilla Wegener
Written by Camilla Wegenerjuli 2021
To the story overview
Landfolk newsletter
Landfolk newsletter

Discover our newest gems

Be the first to know about our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Treat your inbox

to be the first to see our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Sign up for our newsletter

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.