FindCollectionsNewsletterMy Landfolk
Landfolk Logo
Guide

Tag ud af byen i vinterferien og lev det
simple liv

Drop den lange kø hos den nye, hippe bager og tag i stedet ud af byen i vinterferien. Stilheden, vintermørket og det simple liv gør det muligt at skrue helt ned for tempoet og komme i sync med hinanden og sig selv.

Her får du vores fem bedste anbefalinger til hvad I kan lave i naturen på en kold, men smuk årstid – og de er selvfølgelig alle 100 procent Corona-venlige.

1. Hop i havet

Gør som man har gjort siden slutningen af 1800-tallet, hvor den første danske vinterbadeanstalt blev etableret på Helgoland. På samme måde som nu bølgede der dengang en interesse for sundhed og friluftsliv igennem i Danmark. Siden slutningen af 1980’erne har finske forskere undersøgt vinterbadningens virkning på kroppen. Man har fundet ud af at kroppen udskiller endorfiner, så man føler et “kick” efterfulgt af fysisk velvære umiddelbart efter man har badet i det kolde vand. Kombiner det med en skøn saunatur for ekstra velvære.

Følg altid Rådet for større badesikkerheds otte råd til vinterbadning.

2. Kig på stjerner fra et vildmarksbad

Sæt pris på den langsommelige proces det er at holde gang i bålet gennem hele dagen for at varme vildmarksbadet op. Gå til og fra en god bog. Når mørket er faldet på udenfor, så sluk alt lyset i sommerhuset og sænk kroppen ned i det varme vand. At kigge på stjernehimlen uden for byens lysforurening er en oplevelse af de helt store.

Book et sommerhus med vildmarksbad

3. Se solen stå op

Udnyt at man på denne tid af året ikke behøver stå særlig tidligt op for at se solopgangen. Tøf ned på stranden i din slåbrok med en kop hjemmebrygget kaffe i hånden og nyd den, mens solen langsomt hives op over horisonten. Tøf så tilbage igen og tag de hjemmebagte boller ud af ovnen, som du satte over inden du gik afsted. Den bedste opskrift på en god start på dagen, hvis du spørger os.

4. Nørd naturen

Lav ikke den fejl at tro at naturen ikke har noget at byde på i vintermånederne. Det handler blot om at vide hvad man skal se efter. Derfor skal du udstyre dig selv med en opslagsbog om naturen og sæsonens dyreliv. Så vil du nemlig opdage, at der er masser at komme efter, fx den sjældne isfugl og skovsneppen.

Læs mere om vinter i den danske natur hos Naturstyrelsen.

5. Bliv blæst igennem på en gåtur

Pak jeres mobiltelefoner væk, tag hinanden under armen og gå ud i den friske luft. Hvadenten sommerhuset ligger tæt ved skov eller hav, så er der altid fantastiske muligheder for gåture i den danske natur.

Se vores guide til vandreruter i naturskønne omgivelser, som er tæt på vores sommerhuse.

Se ledige sommerhuse i vinterferien
Camilla Swartz Primdahl
Written by Camilla Swartz Primdahljanuar 2022
To the story overview
Landfolk newsletter
Landfolk newsletter

Discover our newest gems

Be the first to know about our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Treat your inbox

to be the first to see our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Sign up for our newsletter

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.