FindCollectionsNewsletterMy Landfolk
Landfolk Logo

Smuk arkitektur og design i det danske sommerhusland

Vi lever et andet liv i sommerhuset, og dét er sommerhusets rammer med til at skabe. Arkitekturen, hjemligheden og omgivelserne skaber den fuldendte oplevelse af ro og nærvær.
Der er masser af historie bag de arkitekttegnede sommerhuse; om hvordan de er blevet til eller hvordan de er blevet forandret til noget andet. Dyk ned i vores samling af arkitektoniske sommerhuse og saml inspiration fra steder, der er helt sine egne og værternes tanker bag.
Sommerhuset gør det muligt at hoppe ud af den vante tilværelse og leve et helt andet liv. Det handler om at etablere en anden form for hjemlighed
Claus Bech Danielsen, professor i arkitektur ved Aalborg Universitet
Interview

I sommerhuset lever vi et helt andet liv

En af Danmarks førende forskere inden for boligarkitektur og -historie, professor Claus Bech Danielsen, fortæller her om, hvilken funktion sommerhuset har for os, og giver tre gode råd. Her er to af dem.

Lad arbejdet blive hjemme.
Vi ser en tendens under corona til at sommerhus- og hverdagsliv flyder sammen på grund af hjemmearbejdet, der flytter ud i sommerhuset. Det truer det unikke, fredfyldte sommerhusliv, som vi engang kendte det. Sommerhuset skal være et godt sted at være sammen. Et sted, hvor man gør sig umage over for hinanden.

Værn om det særlige sommerhusliv.
Det kan overraske mig, at flere og flere sommerhusområder ligner parcelhusområder, og at hverdagsting som store fladskærme, computere og vaskemaskiner rykker ind i husene. Det er vigtigt at holde fast i, at sommerhuslivet er et andet end livet i hverdagens bolig. Lad det normale liv blive hjemme og skab en anden virkelighed.

Læs hele interviewet, og bliv klogere på, hvilken betydning sommerhusets

Sommerhus

I den smukkeste natur ligger et arkitekttegnet A-hus fra 1918

Brüels arkitekttegnede hus er et af de første A-huse i Danmark, og er bygget i 1918. Det fine stråtækte sommerhus er blevet renoveret ad flere omgange, men den nuværende familie var fastbesluttede at bringe huset tilbage efter dets originale tegninger.

Sommerhus

Oplev et eventyrligt arkitekttegnet sommerhus

Med udsigt over landskabet og tæt på dejlig badestrand finder du dette arkitekttegnede og prisvindende sommerhus. Huset er uden tvivl bjergtagende ved allerførste øjekast, og når du træder indenfor, bliver begejstringen ikke mindre.

Marie Jedig
Portrætserie

Marie Jedig og Jon Hjelholt valgte det idylliske sommerhusliv tæt på naturen og hinanden

Vi spurgte i sommeren 2021 influenceren, Marie Jedig, om sommerhusets omgivelser betød noget for hende og kæresten, Jon. Hendes svar var entydigt ja. Omgivelserne betyder alt for hende, svarer hun.

“Følelsen, du får i et arkitekttegnet hus, er, at her har nogen gjort sig umage. Det er funktionelt, det er gennemtænkt, og det er samtidigt smukt.”

Collection

Arkitekttegnede sommerhuse

Landfolks arkitekttegnede sommerhuse er for dig, der sætter pris på huse, der har historie, er unikke, skabt til lige præcis den plet, hvor de er opført og er alt andet end mainstream.

Find et arkitekttegnet sommerhus
Det handler om, at vi synes, vi på den måde finder ind til kernen af, hvad vi har brug for, og så er der noget andet, der kan få lov at fylde i stedet for ting, vi skal forholde os til – nemlig samværet
Katrine Blinkenberg Pedersen, sommerhusejer
Portrætserie

Forladt sommerhus får nyt liv efter 25 år

Vi er kørt 20 minutter nord for Holbæk for at mødes med Katrine og Morten i deres 70’er-sommerhus tæt på Lammefjorden. Det er en tidslomme, der, med sine nye ejeres sans for at skære helt ind til benet, nænsomt er blevet forvandlet til en sand perle, der er perfekt til en weekend i roens og fordybelsens tegn.

Portrætserie

Pernille og Jakob har skabt deres eget lille familieparadis væk fra byen

Pernille og Jakob har skabt deres eget lille familieparadis væk fra byen. Her har de indrettet sig på en måde, som får Pernille til at mærke en helt anden form for ro – noget hun ikke får derhjemme.

Lokalguide

Tre arkitektoniske kulturinstitutioner, der er et besøg værd

Tag i sommerhus tæt på en arkitektonisk kulturoplevelse, som byder på aktiviteter for hele familien.

Landfolk newsletter
Landfolk newsletter

Discover our newest gems

Be the first to know about our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Treat your inbox

to be the first to see our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Sign up for our newsletter

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.