FindCollectionsNewsletterMy Landfolk
Landfolk Logo
Guide

Vinterferie i sommerhus: 6 hyggelige ting, I kan lave
som familie

Brug vinterferien på at lege, udforske og slappe af med naturen lige uden for døren. Her er seks gode ideer til, hvad I kan lave, hvis I tager i sommerhus i vinterferien. Alt er selvfølgelig helt Corona-venligt, og uden fare for at det bliver aflyst i sidste øjeblik.

1. Byg huler

På de solrige og mere milde vinterdage kan I samle grene, mos og hvad I nu kan finde af materialer på jeres gåture i skoven eller på stranden. Brug fantasien til at bygge en hule og brug den som udgangspunkt for lege hen over ferien og byg videre på den dag for dag.

2. Kreative sysler

Når regn og blæst huserer, så kan det være både sjovt og hyggeligt at kaste sig over små kreative projekter. I sommerhuset er det oplagt at finde sten på stranden, tage dem med hjem og male på dem. Små pinde, sten og garn kan også bruges til at lave sin egen drømmefanger. Eller simpelthen bare finde papir og tuscher frem og tegne hvad man har oplevet.

3. Spil for store og små

Sommerhustid er lig med spilletid. Ofte finder I spil i vores sommerhuse, fordi værterne selv elsker at bruge tiden sammen i sommerhuset på at spille. Der er selvfølgelig de gode, gamle klassikere som UNO, Ludo, Partners og Settlers. Men der bliver også hele tiden udgivet nye spil, som fx Dragomino eller Tropic Race, der begge er for børn fra 5 år.

4. Stjernekiggeri i mørket

At se på stjerner uden for byen, hvor der ikke er lysforurening kan være en overvældende oplevelse. Nogle områder er særligt gode at se stjernehimlen fra - fx er Nyord på Møn udnævnt som Nordens første Dark Sky Park. Det betyder, at områdets nattemørke er beskyttet mod lokal lysforurening for at give det bedste og klareste udsyn til den imponerende stjernehimmel. At opleve millioner af stjerner der lyser på himlen og spejler sig i havet er intet mindre end magisk.

Du kan også opleve Dark Sky på den jyske vestkyst og på Bornholm.

I den smukkeste natur ligger et arkitekttegnet A-hus fra 1918

5. Langrend og kælkning

Hvis vi er så heldige, at der er faldet sne, så er der faktisk en del steder i Danmark, hvor I kan løbe på langrendsski. Uanset om der er præpareret spor eller ej, så må I gerne løbe en tur på ski. En skøn social måde at komme ud i naturen og få motion på samme tid.

Se åbne spor og ruter hos Danmarks Skiforbund her.

Hvis I mere til at hoppe på kælken, finder I en samling af Danmarks bedste kælkebakker her.

6. På ravsafari i mørket

Find havets guld på stranden. Forstenet harpiks, som er blevet omdannet til rav, kræver tålmodighed at spotte, men hører faktisk ikke til sjældenhederne. Hvis bare man kender de rette teknikker.

OutNature arrangerer ture for dig og din familie i mørket ved Løkken strand, hvor de guider dig med rette teknikker. Det eneste det kræver for at deltage er at I klæder jer varmt på, tager de lange gummistøvler på og har en lommelygte med. Der er også mulighed for at leje en UV-lommelygte, som gør det lettere at spotte ravet. Se mere her.

Se ledige sommerhuse i vinterferien
Camilla Swartz Primdahl
Written by Camilla Swartz Primdahljanuar 2022
To the story overview
Landfolk newsletter
Landfolk newsletter

Discover our newest gems

Be the first to know about our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Treat your inbox

to be the first to see our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Sign up for our newsletter

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.