Sarah købte sommerhus med svigermor: “Hun skulle egentlig bare være en silent partner”
Guide

Sarah købte sommerhus med svigermor: “Hun skulle egentlig bare være en
silent partner”

Det kan være en god løsning at købe et sommerhus flere sammen; den beliggenhed man sukker efter kan pludselig komme i spil, der er flere muligheder og færre begrænsninger. Men hvordan takler man når svigermor tilbyder at være silent partner i sommerhuset og så pludselig gerne vil involveres mere? Og hvad når banken lukker kassen i til flere køb, fordi man har købt hus med en anden part? Sommerhusejer Sarah Winge giver her sine bedste råd til dig, der overvejer samkøb.
Vil du hellere lytte? Hør afsnittet med Sarah Winge fra vores podcast Sommerhusliv her eller der, hvor du lytter til podcast.

»Det er snestorm udenfor, der er ikke noget kaffe tilbage på kanden, og man sidder med sin svigermor indelåst i huset. Hvordan vil det føles? Mærk helt inde i maven. Kan man komme ud over det?«. Sådan beskriver sommerhusejer Sarah Winge nogle af de overvejelser, hun gjorde sig, inden de investerede i et sommerhus med hendes mands mor.

Da Sarah Winge og hendes mand skulle købe sommerhus var der et stykke fra deres budget til priserne i Rørvig, hvor hun selv var kommet i sommerhus gennem barndommen. Så da hendes svigermor tilbød at være silent partner var det en kærkommen mulighed for at opfylde drømmen om et sommerhus med plads nok i et område, de holdt af.

Og med inflation og stigende renter er idéen om at deles flere om et sommerhus kun blevet mere relevant. Er du én af dem, der drømmer om at købe et sommerhus, men ikke nødvendigvis har midlerne, så kan det måske være interessant at udforske flere forskellige måder at eje et sommerhus på. Går du med tanker om at sælge dit sommerhus kan det ligeledes være en løsning at sælge en andel af dit hus til venner eller familie.

For Sarah Winge går det imidlertid hurtigt op for hende, at hendes svigermor også har nogle præferencer til investeringen, og partnerskabet ender i sidste ende med at være temmelig mere loud end silent. Alligevel er Sarah Winges oplevelse positiv og fuld af glæde, og hun guider her til gode måder at samarbejde på i de situationer, hvor det at deles om at eje et sommerhus kan være en udfordring – og hvordan man navigerer i relationerne, når man har forskellige ønsker og er forskellige steder i livet, som det ofte er tilfældet hvis man køber sommerhus med en forælder eller svigerforælder.

Vi kunne ret hurtigt se, at jeg gerne ville herop til Odsherred og rigtig gerne til Nykøbing Sjælland, aller helst Rørvig, men det var vores budget slet ikke til

Da vi snakker med Sarah Winge sidder vi i deres lille, hyggelige sommerhus fra 1966 i Nykøbing Sjælland omgivet af hvidmalede træpaneler, genbrugsmøbler og legetøj på gulvet, der vidner om børn, der hygger sig. Her tilbringer hun sammen med hendes mand og deres to små børn mange timer i ferier og weekender, ofte i selskab med Sarah Winges svigermor.

»Vi købte sommerhuset i sommeren 2019 og overtog det i november 2019, og så har vi løbende moderniseret det i det tempo, man nu kan med en lille. Min svigermor har også virkelig været en kæmpe støtte i forhold til at male og ordne have«.

Hvad var jeres proces fra I besluttede, at I godt kunne tænke jer et sommerhus, til I stod med nøglerne til det her sted i hånden?

»I virkeligheden er det jo en sindssygt lang proces. Jeg er selv vokset op med sommerhus, min far har et sommerhus i Rørvig, så jeg kender meget til området. Og jeg tror virkelig altid, at jeg har tænkt, at jeg skulle have et sommerhus at dele med mine børn, sådan som mig og min bror havde«.

Interiør
Interiør

Oplev Sarah Winges sommerhus selv ~ book det her

Oplev Sarah Winges sommerhus selv ~ book det her
Oplev Sarah Winges sommerhus selv ~ book det her

»Så jeg har kigget løbende, jeg tror, jeg tjekkede Boliga dagligt for at finde ud af, hvad der var derude. Jeg har ikke tal på, hvor mange tilstandsrapporter, jeg har læst. Men vi kunne også ret hurtigt se, at jeg gerne ville herop til Odsherred og rigtig gerne til Nykøbing Sjælland, allerhelst Rørvig, men det var vores budget slet ikke til. Der er bare nogle andre priser der.«

Der blev det for alvor tydeligt at, okay, det her er et projekt, vi har sammen nu. Det er ikke bare os og lidt økonomisk hjælp. Det er noget, vi gør sammen.

»Og så kunne vi se, at det ville blive svært for os at finde noget, som kunne tilbyde os det, vi faktisk ledte efter; med plads til os, til gæster og plads til, at man kan slå sig løs og hygge og stadig have den der stemning. Og som samtidig var i okay stand, fordi hverken jeg eller min mand er handy. Så vi begyndte at kigge andre steder også. Men vi havde ikke en god mavefornemmelse, for vi kendte ikke de områder,« fortæller Sarah Winge.

»På et tidspunkt tror jeg faktisk det er min svigermor selv, der siger, ‘hvad med, at jeg er jeres silent partner? Det kan være, det kan hjælpe jer’. Det ændrede tingene, for så var der pludselig et større budget. Og så var Nykøbing Sjælland pludselig relevant igen«.

‘Silent partner’, hvad går det ud på?

»Til at starte med var det ‘jeg vil gerne hjælpe jer, så jeg køber en andel i huset, men det er jeres sommerhus’. Vi lagde også op til at hun kunne komme her, men i starten var det mest en økonomisk hjælp og en hyggelig idé; vi var alle sammen med på at det er sindssygt hyggeligt at være flere generationer der ejer et hus sammen«.

»Da vi så begyndte at kigge på huse spurgte vi hende meget til råds. Det var vigtigt for os, at hun også havde noget at sige i det. Det gjorde jo så også, at hun ret hurtigt blev en ikke så silent partner, men det var en fin overgang. Vi havde lige nogle ekstra samtaler om, hvad vi hver især tænkte«.

Jeg var ret nervøs i starten. Men i forhold til, hvor galt det kunne have gået, så er det virkelig gået godt, men det har også krævet nogle snakke og nogle forventningsafstemninger løbende.

»Og så har vi meget forskellige prioriterer. Hun er meget sådan, ‘skallen skal være god, vinduerne skal være af kvalitet’, hvor jeg var meget sådan ‘nej, der skal være en god stemning, vi skal have nogle hyggelige møbler’. Hun er maskiningeniør, så el skulle være i orden, og det var meget nogle praktiske ting, der skulle være i orden. Det er noget vi slet ikke har forstand på, så lige pludselig var der nogle ting der, vi også skulle tage hensyn til. Der blev det for alvor tydeligt at, okay, det er et projekt, vi har sammen nu. Det er ikke bare os og lidt økonomisk hjælp. Det er noget, vi gør sammen«.

Interiør
Interiør

Hvordan er det at have sommerhus med sin svigermor?

»Jeg synes, det er rigtig fedt. Jeg må indrømme, at jeg var ret nervøs i starten. Også fordi det jo er min svigermor, det er jo ikke min egen familie. Men i forhold til, hvor galt det kunne have gået, så er det virkelig gået godt. Men det har også krævet nogle snakke og nogle forventningsafstemninger løbende«.

Omkring hvad?

»Omkring projekterne. Vi har primært malet meget og indrettet, fundet mange ting på den blå avis. Det var ikke så meget, hvordan der skulle indrettes egentlig, men nogle praktiske ting som ‘hvad med terrassen, hvad skal vi der?’. Vi vil også gerne have udvidet på et tidspunkt, hvordan med det, og når vi er heroppe sammen skal vi så lave nogle praktiske ting, eller er det afslapning?«.

»Så der har begge parter virkelig fortalt om, hvad vi har af forventninger hver især. For vi er jo en børnefamilie, og hun er sindssygt aktiv. Hun er god til at få ting til at ske, så på den måde, så har det været to forskellige energier, der har mødtes nogle gange«.

Hvordan forventningsafstemmer I helt praktisk, hvis I for eksempel skal være heroppe sammen en weekend?

»Hvis det bare er en weekend, så er det ikke så meget. Vi har en fælles Google-kalender, hvor vi hver især kan se, hvornår vi er her. Og vi taler også ofte, for hun har også en lejlighed i København. Vi er her tit, og hun arbejder i Kalundborg, så er det også nogle gange, hun kører forbi sommerhuset og overnatter. Og det er ikke sådan, at man skal spørge om lov, nogen af os, til at komme forbi, så er det bare sådan, det er. Så kommer farmor lige forbi, eller vi kommer lige forbi, mens farmor er her«.

»Men det er mere, hvis der skal laves noget. For eksempel til påskeferie eller sommerferie, så taler vi om, hvis der er nogle projekter, vi gerne vil have lavet, og hvad der er realistisk i forhold til de ressourcer, primært vi har, når vi har to børn«.

Begge parter har virkelig fortalt om, hvad vi har af forventninger hver især. For vi er jo en børnefamilie, og hun er sindssygt aktiv. Hun er god til at få ting til at ske, så på den måde, så har det været to forskellige energier, der har mødtes nogle gange«.

Det er virkelig interessant den her dynamik, når man er flere familier. Man er jo alle sammen i familie med hinanden, men alligevel er man hver sin egen lille enhed, og skal nå til enighed om ting.

»Ja, og der tror jeg helt sikkert, at det skulle vi lige finde i starten, fordi det virkelig er to forskellige energiniveauer. Når min svigermor er her, så kører hun ind, og så ordner hun alt muligt i haven og slår græs, og hun er virkelig sindssygt effektiv. Hvis hun kunne få lov til at bestemme, så tror jeg, at vi havde lavet mange flere ting, end vi har lavet nu«.

Og laver I så sådan en fælles opsummering, eller hvordan gør I det? Har I det i kalenderen?

»Lige i starten lavede vi sådan nogle planlægningsmøder, og vi mødtes og sagde, hvad er næste projekt, og hvad tænker du, hvad tænker vi, og der er andre drømme, vi også gerne vil have lave? Så ja, det vil jeg sige. Det er ikke så meget mere, men vi har lige haft sådan et planlægningsmøde, fordi vi ville gerne have udvidet stuen med et glasparti ud mod haven. Der har vi siddet og talt om, hvad vi hver især ønsker, og der er vi også meget forskellige«.

»Vi havde også en tømrer ude hvor hun også var med, hvor vi skulle fortælle ham, hvad vi gerne ville. Og der var flere gange, hvor vi var sådan, ja, der er vi jo ikke helt enige, så der skal vi nok lige have et tilbud på begge ting. Jeg tror godt han kunne fornemme, at vi ikke var helt afklarede«.

Interiør
Interiør

Hvad gør I, når I oplever ikke at være enige?

»Vi snakker meget om tingene. Vi har ikke været endnu et sted, hvor vi hver især har været sådan, ‘det der, det går bare ikke’. Jeg tror generelt at vi heldigvis er meget enige, eller også finder vi et kompromis. Men lige nu er der et ømt område. Jeg vil gerne have sprosser i vinduerne, og der tænker min svigermor meget energimæssigt, at det er bedst med et helt glas. Vi er ikke landet helt på vinduerne, men så går vi lidt fremad, og så har vi et møde igen, hvor vi ser om det stadig er der, vi er hver især. ‘Hvad så hvis det bliver et helt vindue, hvor sprosserne er limet på? Kan vi mødes der?«.

»Det er en lang proces, men indtil videre er vi blevet enige alle gangene, fordi vi også skiftes til at gå på kompromis. Blandt andet billedet derovre, det er min svigermors, jeg må gå på kompromis med. For det er noget, der betød noget for hende. Hvis jeg havde kunne få lov at vælge, så havde det ikke hængt der, men det er så fint, for det er også vigtigt at hun også har noget at sige«.

Din svigermor har sit eget værelse, Farmorværelset. Er det no go for alle andre end hende?

»Indretningsmæssigt rører vi det ikke. Det er ikke noget, hun har sagt, det har vi bare tænkt. Det styrer hun selv. Hun har også selv fundet seng og møbler. Hvis vi har brug for at sove et sted, hvor der er helt mørkt, så må vi godt det. Men indretningsmæssigt er det hendes. Og så alligevel ikke, fordi vi bruger det lidt til at opbevare ting. Det tager hun meget pænt«.

Book et sommerhus ved Nykøbing Sjælland til din næste getaway.

Har I en bagatelgrænse for indretning eller beslutninger? Er der nogle ting, hvor du tænker, at den beslutning træffer jeg bare, eller vender I alt?

»Nej, i starten vendte vi alt. ‘Vi har tænkt at købe det her, hvad tænker du om det?’ Hun har en holdning, hvis man spørger hende, men hun er egentlig sådan, at det kører I bare med. Og så har hun haven. Så vi har delt grunden op, så nu spørger jeg ikke. Så er det bare mig, der har indretterkasketten på. Og så tror jeg, at det er sjovt at komme op og se, hvad der er nyt. Hun er heldigvis med på min stil, og nogle gange kommer hun også med noget hun har købt i stilen. Men jeg tror også, at hun gerne vil have det lidt mere spartansk, så der går vi på kompromis. Hun fjerner lidt, og jeg sætter lidt frem. Så har vi sådan en hyggelig lille leg sammen«.

Hvis man kan få nogen ind, så ville jeg virkelig have klarlagt, hvad begges forventninger er. Og jeg havde også gjort op med mig selv inden, om jeg potentielt kunne være sammen med min svigermor tre uger i sommerferien.

Hvis du skulle give et godt råd videre til nogen som har den her sommerhusdrøm, og som ikke rigtig kan lykkes med det uden at have andre med – for eksempel en sød svigermor – eller til nogen som har et dejligt sommerhus nu, men overvejer at sælge, fordi de synes, det er for stort og mundfuldt, hvad vil du så råde dem til?

»Jeg synes i hvert fald ikke, at man skal sælge, for os giver det bare så sindssygt meget hele året rundt. Så det tror jeg aldrig, at jeg vil anbefale nogen. Men hvis man kan få nogen ind, så ville jeg i hvert fald virkelig have klarlagt, hvad begges forventninger er. Og jeg havde også gjort op med mig selv inden, om jeg potentielt kunne være sammen min svigermor tre uger i sommerferien. Det er rimelig vigtigt, at man kan med dem, man inviterer ind. Og også, hvad for nogle fokusområder man vælger. Kan man understøtte hinanden eller vil man clashe for meget? Det er selvfølgelig svært at vide, før man er i det sammen. Men at man har en masse gode snakke inden, tror jeg, jeg vil anbefale«.

»Inden min svigermor kom på banen havde vi også en snak med min lillebror, der er halvandet år yngre end mig, om de kunne være interesserede. De var slet ikke der økonomisk, hvor de kunne være med. Men det skal jo være nogen, man har det godt med, og som man kan se sig selv potentielt være sammen med hver dag i tre uger over sommeren«.

Hvor er din mand henne i det her?

»Jeg tror, han føler sig måske lidt som en lus mellem to negle. Jeg tror måske, han har mere min stil også, men det er jo hans mor. Så han vil jo selvfølgelig også gerne have, at hun er glad, og hun kan føle sig hjemme. Jeg tror nogen gange, han synes, det er lidt svært. Men der har ikke været bad vibes eller noget, så det har været til at være i for os alle sammen. Men jeg tror da helt sikkert, han ville have det fedest med, hvis vi bare kunne være enige«.

Det er rimelig vigtigt, at man kan med dem, man inviterer ind. Og også, hvad for nogle fokusområder man vælger. Kan man understøtte hinanden eller vil man clashe for meget? Det er selvfølgelig svært at vide, før man er i det sammen. Men at man har en masse gode snakke inden, tror jeg, jeg vil anbefale«

Hvad har det gjort ved jeres relation til hinanden, at I har det her sommerhus sammen?

»Vi har set mere til hinanden, og det har også gjort en kæmpe forskel i forhold til vores børn. De får jo hende at se endnu mere, og det er rigtig dejligt. Man kan virkelig mærke at deres relation er blevet meget tættere. Når vi siger, at farmor kommer, så går vores ældste datter på fire sådan, ‘ej, farmor kommer på onsdag, ej, kommer farmor. Ej, vi skal op til farmor i morgen’. Og de har det også sindssygt grineren. Hun er sådan en frisk farmor. Så hopper de på trampolin sammen og leger isbutik i sandkassen. Det er bare så skønt at se. Hun kan nogle andre ting, som vi ikke kan. Også når vi har en lille baby, der nogle gange kræver vores opmærksomhed«.

Tror du, der vil komme nogle tidspunkter, hvor I ville have lyst til at være heroppe bare jer fire?

»Det tror jeg faktisk ikke. Det er selvfølgelig rart, men nej, jeg tror faktisk, at uanset hvornår hun ville droppe in, så ville det faktisk være okay. Det har vi jo også prøvet under corona. Der boede vi faktisk heroppe i nedlukningen. Også i forhold til smitte og sådan noget. Men det var faktisk rigtig rart at have det her sted sammen og gå i isolation sammen. Også når vi flygter fra vores Københavnerliv. Det er en dejlig energi hun kommer med«.

Interiør
Interiør

Tror du, hun kunne finde på at spørge jer, om I ikke lige kan lade være med at komme?

»Ja, hvis hun selv bruger det til gæster. Hun har også nogle gange overnattet i nogle af hendes venners sommerhuse, så det kunne jeg godt forestille mig, at det er booket til hende. Og ellers, sidder hun også nogen gange og arbejder hjemmefra. Der prøver vi også at spørge ind til om hun har møder hjemmefra, så kommer vi ikke«.

På en måde ville det også føles lidt tryggere for mig, at det var min side af familien. Nogen gange kan jeg godt føle mig lidt outnumbered, lidt i undertal. Men på den anden side ville det også blive meget tæt, hvis det var min side af familien. Der er en anden relation på spil mellem mig og min egen mor.

Havde du overvejet at spørge dine forældre, om de skulle være med i sommerhuset i stedet for din svigermor?

»Vi havde faktisk talt med min mor på et tidspunkt, men hun var ikke helt med på idéen. Hun havde egentlig en opsparing og ville også synes, det var hyggeligt. Og på en måde ville det også føles lidt tryggere for mig, at det var min side af familien. Nogen gange kan jeg godt føle mig lidt outnumbered, lidt i undertal. Men på den anden side ville det også blive meget tæt, hvis det var min side af familien. Der er alligevel en form for distance; der er en anden relation på spil mellem mig og min egen mor. Jeg skal måske ikke træde lige så varsomt med min svigermor som med min mor. Og så går min mor også meget op i indretning og er en anden type end min svigermor. Min svigermor synes bare det er fedt at her er rart at være, og så står hun for alt med haven«.

Men der hvor det har været en udfordring, det var faktisk, da vi skulle til at købe vores nye lejlighed. Vi deler sommerhuset halvt-halvt med min svigermor, og derfor også omkostningerne til sommerhuset halvt-halvt. Så det var en teknisk ting, der var lige ved at hindre vores boligdrøm om vores faste bolig.

Hvordan er det at gå til banken, når man i første omgang har én families budget, og så komme bagefter og sige, at vi har faktisk to familiers budget?

»Det gør det helt klart nemmere. Vi har faktisk ikke rigtig haft nogen problemer med banken. Vi havde også nogle penge med selv, og det hjælper selvfølgelig altid«.

»Men der hvor det har været en udfordring, det var faktisk, at vi skulle til at købe vores nye lejlighed, som vi købte i januar 2021. Vi havde vores budget og vores lønninger, og vi deler sommerhuset halvt-halvt med min svigermor, og derfor også omkostningerne til sommerhuset halvt-halvt. Men den beregner, som banken havde, regnede det ud som om, vi hæftede for det hele. Det var helt sikkert en sikkerhedsting, at hvis der nu sker noget, så er det klart, at så stiger vores udgifter og derfor ville vores rådighedsbeløb være lavere, og derfor kunne de nærmest ikke give os det her lån til den her lejlighed. Så der var vi meget frem og tilbage. Vi havde jo også en sikkerhed i, at vi jo ville kunne sælge sommerhuset. Så det var en teknisk ting, der var lige ved at hindre vores boligdrøm om vores faste bolig«.

Men I lykkedes med at forklare situationen?

»Ja, så det gik heldigvis. Men det er selvfølgelig også noget, man skal være opmærksom på. Det vidste vi ikke, at når man skal ud og låne nogle penge, så hæfter man for det begge familier. Men sådan er det åbenbart, når man skal låne penge. Så skal de regne det ud, som om man betaler for det hele. Og det er selvfølgelig også vigtigt at tage med«.

»Jeg har lyst til at sige, at det måske kan lyde besværligt og nervepirrende at gå i gang med sådan et stort projekt og potentielt bruge rigtig meget tid og mange penge på det, og når der kommer penge imellem familiemedlemmer, så kan det jo også potentielt gå rigtig galt. Men jeg har virkelig lyst til at sige, at det kan lykkes. Der er virkelig mange fordele. Og det er virkelig en varm anbefaling at få et sommerhus sammen flere generationer. For det er sindssygt hyggeligt, og man får en anden relation. Man ser hinanden i nogle afslappede situationer, ikke altid til jul, hvor der er mega kaos. Det kan virkelig noget, synes jeg«.

Det her med ikke at være for stålsat, og virkelig have i baghovedet, at man bliver nødt til at indgå nogle kompromiser, det tror jeg er vigtigt. For man er to familier om huset.

Do’s and don’ts, før du køber sommerhus med andre

»Tre råd, som jeg gerne ville have haft, inden vi gik i gang med det her projekt, er virkelig at mærke efter. Prøve at forestille sig de værst tænkelige situationer. Det er snestorm udenfor, der er ikke noget kaffe tilbage på kanden, og man sidder med sin svigermor indelåst i huset. Hvordan vil det føles? Mærk helt inde i maven. Kan man komme ud over det? Hvis man begge to eller alle er sindssygt pressede, kan man løse det? Og så også at have nogle forventningsafstemninger. Have nogle snakke inden, hvad tænker I? Skal vi have nogle løbende møder? Det er noget, vi har fundet ud af og som er opstået. Vi har ikke sagt, at nu gør vi sådan her. Men det tror jeg egentlig ville have været rart, hvis vi havde haft en aftale om det fra starten. Det har været lidt frem og tilbage«.

  1. Mærk efter ~ er du afklaret om, at I ville kunne løse det, hvis I befandt jer i en presset situation?
  2. Hav nogle gode snakke med forventningsafstemning inden i køber. Skal I for eksempel holde løbende møder? Hvad, hvis en part ombestemmer sig om noget?
  3. Aftal på forhånd, om I ønsker at udleje sommerhuset.
  4. Hvad sker der, hvis en af parterne vil udskifte deres faste bolig? Vil sommerhuset have økonomisk indflydelse på et andet boligkøb, eller omvendt?
  5. Forbered dig på kompromisets kunst ~ det nytter ikke noget at være for stålsat, når der er flere parter der skal enes og kunne være der.
  6. Vær tålmodig og hav forståelse for, at I måske er forskellige steder i livet.

»Og så har jeg haft nogle idéer i forhold til udlejning. Da vi købte sommerhuset, der ville vi vildt gerne udleje, og min svigermor var måske mere sådan, det ved jeg ikke helt. Så virkelig have talt om, hvad nu hvis der er nogen, der ombestemmer sig. Hvor kan vi så mødes, og hvad gør vi i de situationer? Virkelig have nogle gode snakke. Og så tænk ind i, hvis vores faste bolig skal udskiftes, vil det så have en påvirkning på det, vi kan få. Måske tage en snak med banken inden. For det havde været så ærgerligt at se tilbage, hvis vi stod og ikke kunne få den lejlighed, som vi havde for øje. Så det tænker jeg i hvert fald helt sikkert, er vigtigt«

Det kan måske kan lyde nervepirrende, og når der kommer penge imellem familiemedlemmer så kan det jo også potentielt gå rigtig galt. Men jeg har virkelig lyst til at sige, at det kan lykkes. Der er virkelig mange fordele. Og det er virkelig en varm anbefaling at få et sommerhus sammen flere generationer.

»Og i forhold til don’ts, så tror jeg, at det her med ikke at være for stålsat og virkelig have i baghovedet, at man bliver nødt til at indgå nogle kompromiser er vigtigt. For man er to familier om huset. Og så kan det godt være, at man har en meget kraftig holdning til, om hele sommerhuset skal være malet rødt, men hvis den anden part bare tænker, at det kommer ikke til at ske, så må man tale om det og finde en mellemvej. Jeg synes, det er vigtigt, i hvert fald i vores situation, at begge parter føler, at de kan være her, også selvom det godt kan være svært, når man gerne vil have nogle projekter i gang før noget andet«.

»Og så at være tålmodig. Man er jo to forskellige steder i livet, hvis man køber med en forælder eller en svigermor. Det går begge veje. Vi har for eksempel lige købt en bordopvaskemaskine. Min svigermor har ikke noget imod at vaske op i hånden, men når man står der og skal give flaske, så er det bare rart at have noget teknologi. Så det har vi også haft ventet lidt med og talt om, hvad skal vi gøre. Og omvendt også, der er helt sikkert nogle projekter, hun gerne ville have set, vi havde lavet sidste år. Men ja, være tålmodig begge parter«.

Det er sindssygt hyggeligt, og man får en anden relation. Man ser hinanden i nogle afslappede situationer, ikke altid til jul, hvor der er mega kaos. Det kan virkelig noget.

Nina Lykke
Escrito por Nina Lykkemarts 2023

    Obtén acceso a los beneficios de miembros. Regístrate hoy.

    Únete a nuestro exclusivo de forma gratuita

    Reserva nuestras nuevas casas vacacionales antes que todos los demás

    Obtén consejos e inspiración para tu próxima escapada

    Club Landfolk