Landfolk

Travel, taste, experience: Opdag Odsherred

På kysten af det nordvestlige Sjælland finder du Odsherred – en elsket feriedestination, der byder på smukke strande og roligt vand, sjove aktiviteter og oplevelser for hele familien, frodige skove og en rig kulturarv. Læs med når Landfolk-vært Jeanett Degn deler sine yndlingsperler med dig.

Odsherred er en af de helt særlige feriedestinationer, der både er højt elsket og samtidig en skjult skat i det store billede. For mens Vestjylland er den mest kendte sommerdestination af dem alle, så har Odsherred så meget at byde på, og er i sandhed en skøn destination, hvis du drømmer om at nyde en afslappende ferie væk fra menneskemængden og storbyen.

Udforsk ledige sommerhuse i Odsherred

Og hvem vil være en bedre guide til at belyse de skjulte perler, som gemmer sig i Odsherred end Jeanett Degn? Hun er en del af Landfolks fællesskab, en vidunderlig vært og er kvinden bag Sommerhusmagasinet, hvor hun deler håndplukkede tips, tricks og perspektiver på sommerhuslivet, og nu vil hun dele alle hendes lokale favoritter med dig.

Udforsk Jeanetts sommerhus i Odsherred her.

Jeanett Degn

Taste

Odsherred har en alsidig kulinarisk scene, der spænder fra jord-til-bord spisesteder, frisk fisk og skaldyr, lækre kager, fantastisk is og generelt unikke madoplevelser. Jeanett kender Odsherred ud og ind og har delt disse lækre steder med os, så du ved præcis, hvor du skal tage hen, når du vil forkæle dig selv.

  • Kør forbi Odden Fisk, som er en anerkendt familiedrevet fiskeforretning beliggende i Havnebyen på Sjællands Odde. Med en passion for havets skatte tilbyder Odden Fisk et bredt udvalg af fisk og skaldyr, der fanges lokalt og leveres direkte fra hav til bord. Ikke nok med at du kan købe lækkerierne med hjem til dit eget bord eller grillen fra butikken, så kan du i sommerperioden nyde en dejlig frokost fra menukortet eller buffeten, der løber fra april til og med september.

Odden Fisk

  • Besøg Vin på spidsen, en pop-up Vinbar, midt på havnen på Sjællands Odde. Du finder den i den gamle auktionshal, som kendes på de karakteristiske “skorstene”, med bevidst reference til Arne Jacobsens smukke røgeri. Der er ofte livemusik, og du finder altid et godt udvalg af vine, som kan nydes sammen med den fantastiske udsigt over havnen og Kattegat. Derudover kan du nyde et udvalg af fantastiske producenter fra Odsherred, bl.a. Is fra Isøre, øl fra Deeper Roots og kaffe fra Odsherred Kafferisteri.

  • Nyd et lækker måltid hos Den Gyldne Hane helt nede ved havnen. Boligen, der engang har været et sømandshjem, danner i dag rammerne om en restaurant og et hotel, forpagtet af ægteparret Bo og Margit. Bo er bestyrer, og er praktisk gris på stedet. Maden er klassisk dansk og på menukortet finder du både fisk og kød.

Den Gyldne Hane and Street Food

  • Hvis du får lyst til persisk mad, er Noosh, som nyligt har åbnet en catering og street food container på havnen i Havenbyen på Odden, et lækkert sted at tage hen. Det er en lille, autentisk biks med hjemmelavet persisk mad.

  • Odsherred er et fantastisk sted hvis du elsker fisk, og hvis du medbringer din egen spand kan du købe friskfanget jomfruhummer, krabber og andre godter fra havet direkte hos kutteren Cecilie KA 71 når den sejler i land ved Odden Havn med dagens fangst.

  • Ingen sommerhustur uden friskbagt brød, og Tir Bakery, beliggende på Gnibenvej, er så meget mere end bare et bageri – det er en destination for brødelskere og kulinariske entusiaster. Med fokus på økologiske ingredienser og traditionelle bagemetoder skaber Tir Bakery brød og kager, der hylder håndværket og smagen. Bageriet er kendt for sine surdejsbrød, sprøde baguetter og delikate kager, som alle bages med omhu og passion. Den hyggelige atmosfære og den liflige duft af friskbagt brød gør et besøg hos Tir Bakery til en oplevelse i sig selv. I højsæsonen kan der godt være lang kø om morgenen, men det er helt sikkert ventetiden værd. Af og til står Kims Kaffe klar med den mobile kaffevogn, så ventetiden kan fordrives med en lækker kop friskbrygget kaffe.

Nygården

  • Nygården i Nykøbing Sjælland er også en sand oase for madelskere og naturelskere. Denne charmerende gårdbutik tilbyder et rigt udvalg af lokalt producerede fødevarer, herunder friske grøntsager, saftige frugter, hjemmelavede marmelader og et stort udvalg af brugskunst. Udover de lækre produkter er Nygården også et populært udflugtsmål for familier, der kan nyde gårdens hyggelige atmosfære og møde de forskellige husdyr. Med sin kombination af landlig idyl og gastronomiske oplevelser er Nygården et must-visit i Nykøbing Sjælland. I Nygårdens Frugtplantage har du mulighed for selvpluk mod betaling.

  • Hvis du har lyst til at køle ned i varmen med en lækker is, er Lodsoldermandsgården i Rørvig det perfekte sted. Du kan også spise en frokost eller drikke et glas vin i de nostalgiske omgivelser. Lodsoldermandsgården er smukt placeret lige ved Rørvig havn, få minutter fra både skov og strand.

  • Det biodynamiske landbrug [Birkemosegard] (https://landfolk.com/da/stories/1a954d1e) på spidsen af Sjællands Odde er kendt vidt og bredt for sine dugfriske grøntsager, der både kommer i torsdagskasser og på toprestauranter. Her kan I fylde kurven med lokale specialiteter, købe grøntsager plukket på egne marker og spise velsmagende sommermad.

Experience

Hvis du besøger Odsherred, har du meget at se frem til. Og ikke kun på grund af alle de lækre kulinariske oplevelser, som Jeanett allerede har delt med dig. Odsherred har også fantastiske aktiviteter for hele familien – hvad enten du søger afslappende dage på stranden, vil gå på opdagelse i genbrugsbutikker efter skatte, eller ønsker en mere aktiv ferie. Her er nogle af Jeanetts favoritter.

Boat wreck

  • Gåture på stranden på Gniben er en skøn naturoplevelse. Du finder nemt hulsten og runde flade sten, så kreativiteten kan blomstre med kunstværker, for både voksne og børn. Vraget på Odden er også fascinerende attraktion i Odsherred, der tiltrækker både historieentusiaster og nysgerrige besøgende. Det historiske skibsvrag, ligger tæt ved kysten, næsten ude på spidsen af Odden på Kattegat siden. Det gik på grund i 1948 og er eroderet med tiden. Det ligger så tæt på kysten, at du faktisk kan gå ud til det, for det er ret ofte meget lavvandet. Hop på paddleboardet og sejl en tur omkring vraget. Eller snup en aftendukkert i solnedgangen.

  • Havnebyen i Odsherred, en charmerende lille by ved kysten, har de seneste år gennemgået en spændende transformation. Fra at være en stille fiskerby er Havnebyen nu ved at udvikle sig til et kulinarisk hotspot med flere nye spisesteder, der er skudt op. Disse nye restauranter og caféer byder på en mangfoldighed af gastronomiske oplevelser, der trækker både lokale og turister til.

  • Gudmindrup Strand, en af Odsherreds mest populære strande, er kendt for sin brede sandstrand, klitter og rolige badevand. Den ligger ved Sejerø Bugten, og tilbyder perfekte forhold for både afslapning og aktiviteter som svømning, windsurfing og beachvolley. Den lave vanddybde og de bløde sandbunde gør Gudmindrup Strand ideel for familier med børn.

  • Genbrugsbutikkerne i Odsherred er et sandt Mekka, hvis du er til genbrugsshopping. Fra charmerende landsbyer til livlige bycentre tilbyder disse butikker et varieret udvalg af secondhand varer, der spænder fra vintage tøj og retro møbler til antikviteter og brugskunst. Butikker som Krage & Ko i Lumsås og mange andre i området gør det muligt at finde skatte med historie og karakter. Ligesom Vig Tuske og kræmmermarked også er en stor oplevelse for dig, der er vild med de brugte fund.

  • Besøg Sommerland Sjælland hvis du ønsker dig en aktiv og sjov dag for hele familien. Det er en forlystelsespark for hele familien i Nr. Asmindrup, hvor man hurtig kan bruge mange timer.

Klint Strand

  • Klint Strand, er en skjult perle ved Kattegat, kendt for sine dramatiske klinter og krystalklare vand. Stranden byder på en uforglemmelig naturoplevelse med sit unikke landskab, hvor høje, kridtede klinter møder det rolige hav. Klint Strand er ideel til både afslapning og eventyr, med mulighed for at bade, gå lange ture langs kysten, eller udforske de geologiske formationer, der giver stedet sin karakter. Med sin uberørte skønhed og fredelige atmosfære er Klint Strand et perfekt tilflugtssted for naturelskere og dem, der søger en pause fra hverdagens stress. De mange stentårne på stranden er et syn værd. Byg evt. dit eget tårn.

  • Rørvig Havn er en idyllisk havn, der tiltrækker både lokale og besøgende med sin maritime charme og rolige atmosfære. Havnen fungerer som en livlig mødeplads, hvor fiskerbåde, lystsejlere og færger deler pladsen i den beskyttede havn. Med en smuk udsigt over Isefjorden og en række hyggelige caféer og restauranter i nærheden, er Rørvig Havn det perfekte sted at nyde en friskfanget fiskeret eller en is ved vandet. Havnen er også udgangspunkt for færgeoverfarten til Hundested, hvilket gør den til et centralt knudepunkt for både transport og rekreation i området. Rørvig Havn er ikke blot et sted for både, men en destination fyldt med liv og aktivitet året rundt. Der findes mange små boder hvorfra der sælges fine håndlavede smykker, tasker, keramik mm. samt du kan få gode loppefund.

Harbour and Rørvig

Her er nogle af de skønneste håndplukkede sommerhuse i Odsherred

Travel

Travel

Odsherred er et vidunderligt sted for en familieferie. Med sine fantastiske strande, lækre madscene, utrolige natur og rige kultur er det den perfekte destination for en ferie, som hele familien vil nyde. Og det viser sig tilfældigvis, at det er meget let tilgængeligt, uanset hvor du rejser fra.

  • Hvis du rejser fra Norge, kan du køre gennem Sverige og sejle fra Helsingborg til Helsingør og tage den charmerende køretur til Odsherred over Nordsjælland. Du kan også tage færgen fra Larvik eller Kristiansand til Hirtshals. Derfra kan du tage en lille omvej og udforske Skagen, brug et par dage på Mols eller sejl fra Aarhus til Nordsjælland, hvor der kun er en kort køretur fra din destination.

  • Hvis du kører fra Tyskland kan du sejle fra Rostock til Gedser og gøre et stop i Lolland-Falster Og Den sydlige del af Sjælland eller køre hele vejen til Odsherred på vestkysten af Nordsjælland.

  • Hvis du kører fra Jylland kan du med fordel tage færgen fra Aarhus eller Ebeltoft, så bytter du den lange køretur ud med en tur på det glitrende hav, og når du rammer Sjællands Odde Havn, er du allerede i Odsherredet. Der går også flere busser fra Aarhus, som tager færgen og stopper ved Sjællands Odde Havn. Hvis du er ude i god tur med billetter til bussen, kan du sikre dig dem til en rigtig god pris.. Uanset hvad du fylder din rejseplan med, når du besøger Odsherred, er den sande essens af at tage på ferie og tage en pause fra hverdagen er at finde det langsomme tempo, som vi alle længes efter. Vi håber, at Jeanett Degns personlige anbefalinger vil hjælpe dig med at finde de perfekte steder, der vil gøre din ferie endnu mere speciel.

Guro Sofie Ulsaker Nordahl
Skrevet av Guro Sofie Ulsaker Nordahlaugust 2024
Utforsk alle Landfolk Stories
    Landfolk Club

    Få tilgang til medlemsfordeler. Bli medlem i dag.

    Bli medlem av vår eksklusive gratis

    Book de nyeste hyttene våre før alle andre

    tips og inspirasjon til din neste ferie

    Landfolk Club

    Kontakt oss

    +45 39 39 32 02

    Mandag-fredag: 10-18
    Lørdag-søndag: 10-17

    Send oss en e-post
    Utforsk Landfolk
    Om Landfolk
    Sikker betaling
    VippsMastercardApplePayGooglePay

    Du kan også dele opp betalingen og betale kun 25% for å sikre bookingen din.

    Dansk selskapAlt inkludert i én pris
    Enestående