Landfolk

7 vakre strender i Danmark utenfor allfarvei du bare må oppleve i sommer

Kanskje du har vært i Danmark mange ganger allerede, eller kanskje det står øverst på ønskelisten din å besøke landet med de karakteristiske sanddynene der du kan kose deg på stranden hele dagen fordi solen ikke går ned før etter kl. 21 om sommeren. Dette er vår guide til de syv flotteste strendene som ligger tilbaketrukket fra sommerturismen – og vi foreslår at du prøver dem hvis du ønsker deg en sommer litt utenfor allfarvei.

1. Nyt en morsom og aktiv dag ved Lynæs strand

Langgrunt vann, fløyelsmyk sand og varm sommervind – en dag på Lynæs strand gir deg de perfekte forholdene for en aktiv dag med familien. Her finner du koselige spisesteder, en badebro og lekeplass til familiens minste. Denne perlen av en strand er dessuten blant de mindre kjente strendene i Odsherred, og hvis du liker kitesurfing eller vindsurfing gjør nærheten til Lynæs Surfcenter Lynæs strand til den perfekte sommerdestinasjonen.

2. Bygg sandslott og samle skjell ved Lumsås strand

I den lille byen Lumsås ligger det en helt fantastisk strand som er perfekt for late dager sammen i solen, å bygge sandslott og samle skjell. Hvis du ønsker deg en stille dag med litt mer privatliv gir de myke sanddynene deg akkurat den freden og stillheten du ønsker deg – omfavnet av høyt mykt gress. Det er også et veldig fint sted å gå en kveldstur og nyte utsikten. En kort 10 min sykkeltur unna finner dere Ishuset i Lumsås som tilbyr gammeldagse isvafler og noe varmt å drikke.

Utforsk hyttene våre i Odsherred.

Lumsås strand

3. Tilbring en dag på stranden med hunden din ved Smidstrup strand

Gjemt mellom Gilleleje og Rågeleje finner du Smidstrup strand, der du kan ta med deg hele familien, inkludert de firbeinte, på en koselig dag på stranda. Det langgrunne vannet gjør stranden perfekt for barna og med Kollerødgård Ismejeri bare et par kilometer unna kan dere nyte en velfortjent pause fra sola med en lekker og forfriskende smaksopplevelse.

Hvis du vil oppleve de ikoniske stripete badehusene, ligger ikke Rågeleje Strand langt unna, som også er den perfekte destinasjonen hvis du har lyst til å prøve deg på vindsurfing eller kitesurfing.

Rågeleje

4. Nyt en stille dukkert ved Lille Kulgab i Tisvilde Hegn

Hvis du drømmer om en dag på stranden, men ønsker deg bort fra folkemengdene på de mest kjente strendene, er Lille Kulgab et helt fantastisk sted. Stranden ved Stængehus, som ligger bare et par kilometer ned kysten, er blant de mest avsidesliggende strendene i Danmark. Her kan du nyte en stille dag med familien din, nesten uten å bli forstyrret. Begge strendene er flotte badesteder og ligger omfavnet av det nydelige naturreservatet Tisvilde Hegn.

Utforsk hyttene våre i Nordsjælland.

Lille Kulgab

5. Tilbring late dager sammen på stranden sammen ved Lyngsbæk strand

Et steinkast unna den populære Femmøller Strand ved Ebeltoft finner du den mindre kjente Lyngsbæk strand, som er en sann perle. Her kan du ta deg en forfriskende morgendukkert fra den lange badebroen og tilbringe late dager på stranden med familien i den fløyelsmyke sanden. På stranden ligger også en av områdets beste isboder, Molskroens Isbod, der du kan nyte en lekker is. Hele bukta er dessuten perfekt hvis du vil utforske området på SUP padlebrett.

6. Fisk krabber ved Skødshoved Strand

Hvis du drømmer om lange avslappende dager på stranden med familien din, lekker is når du trenger en pause fra sola og varm sand å begrave tærne dine i er Skødshoved Strand et fantastisk sted. Her kan du ta deg en forfriskende dukkert i de blå bølgene, fiske etter krabber ved havnen ikke langt unna stranden, der du også kan la dem konkurrere mot hverandre på krabbeløpsbanen. Du kan også nyte en lekker lunsj på Skødshoved Badehotel.

Utforsk hyttene våre på Djursland.

Skødshoved Strand

7. Utforsk det nydelige landskapet som omfavner Slettestrand ved Vesterhavet

Duvende sanddyner, fantastiske turer og et stort utvalg av morsomme aktiviteter for hele familien gjør Slettestrand, og området stranden ligger i, til et helt supert sted for familier som ønsker seg både avslappende dager i sola, og aktive dager til fots, på mountainbike eller på hesteryggen.

Denne nydelige stranden ligger dessuten mot nord, noe som betyr at dere vil være skjermet fra den karakteristiske vinden ved Vesterhavet. Dra på turer sammen, se på de store fiskebåtene og gi smaksløkene dine en eksepsjonell lokal smaksopplevelse på det ikoniske Svinkløv Badehotel, som tilbyr en fristende sommermeny.

Utforsk hyttene våre ved Vesterhavet.

Slettestrand

På mange danske strender er det badevakter tilstede hele sommeren. Klikk her for å se om det er badevakter på de strendene du har lyst til å besøke i sommer.

Guro Sofie Ulsaker Nordahl
Written by Guro Sofie Ulsaker NordahlJanuary 2024
To the story overview
  Landfolk newsletter

  Win your next adventure.
  Sign up today.

  Win a Landfolk gift card of €1.340. We draw a winner on 30 September 2024.

  Be the first to know about our newest, handpicked holiday homes

  Get unique tips and inspiration for your next getaway

  Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy. You can withdraw your consent to the processing of your data anytime by unsubscribing.

  Get in touch

  +45 39 39 32 02

  Monday-Friday: 9 AM-5 PM
  Saturday-Sunday: 10 AM-5 PM

  Send us an e-mail
  Explore Landfolk
  About Landfolk
  Secure payment
  SofortVISAMastercardApplePayGooglePay

  You can also split the payment and only pay 25% to secure your booking.

  Danish companyAll included in one price
  Excellent Trustpilot