Landfolk

Äger du Sveriges finaste stuga?

Att njuta av lugna dagar i stugan med familjen, långt borta från stan och vardagen, är en stor del av den svenska kulturen. Och det är något som Landfolk tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet. Därför samarbetar vi med Hus & Hem för att hitta Sveriges finaste stuga. Missa inte chansen att delta om du tycker att din stuga förtjänar titeln ”Sveriges finaste”. Jakten är igång.

Sweden's loveliest holiday home

Sverige är en plats med varierad natur, och med landets 600 000 härliga stugor finns det gott om möjligheter att hitta samma mångfald när man letar efter det perfekta stället att tillbringa sin semester på. Svenska stugor bjuder på rik arkitektur, inspirerande interiörer och inte minst personlighet. Att de svenska stugägarna är måna om detaljerna och det äkta och autentiska märks när man besöker deras härliga stugor, där man kan koppla av, inspireras och njuta av ett lugnare tempo tillsammans.

Därför samarbetar Landfolk med tidskriften Hus & Hem för att hitta Sveriges finaste stuga – stugan som är själva essensen av den svenska stugkulturen – lagom till semestern.

Vinnaren av priset får den unika möjligheten att presenteras i Hus & Hem och på Landfolk samtidigt som de kan stoltsera med titeln Sveriges finaste stuga.

Nominera din stuga här.

Swedish stuga

Kriterierna

Att hitta Sveriges finaste stuga är ingen lätt uppgift. Därför har en expertjury tagit fram en handfull kriterier som ska hjälpa dem att utse en värdig vinnare bland de många svenska stugpärlorna som gömmer sig längs kusten, i skogarna och på landsbygden.

Kriterierna betonar vikten av att bygga i samklang med naturen, en känsla av harmoni, personlig inredning och trädgårdsglädje. Dessa faktorer är kärnan i den svenska stugupplevelsen.

Upptäck våra Svenska stugor.

Summer stuga

Viktiga datum

7 maj–6 juni
Nominera din stuga
Äger du en stuga i Sverige? Nominera din stuga senast den 6 juni 2024 genom att ladda upp bilder och berätta vad som gör din plats speciell.

7 juni–14 juni
Juryn utser sina favoriter
Fyra svenska stugexperter går noggrant igenom alla nomineringar och utser fyra finalister utifrån prisets kriterier. Finalisterna kontaktas direkt.

15 juni–27 juni
Rösta på din favorit
Alla stugentusiaster är välkomna att rösta på sin favoritfinalist och får samtidigt chansen att vinna en vistelse i en av Landfolks stugor. Den 27 juni avslöjas och firas vinnaren av Sveriges finaste stuga.

Swedish summer

Möt juryn

Karin Ohlsson-Leijon, chefredaktör för Hus & Hem
Erfaren inredningsjournalist med över 25 års erfarenhet från olika svenska inredningsmagasin. Karin har ett stort intresse för arkitektur och design samt en förmåga att skapa personliga och hemtrevliga rum. Hon bor i Stockholm och har en liten stuga i Stockholms skärgård.

Karin + Katarina

Katarina Matsson, designjournalist
Författaren och designjournalisten Katarina, som grundat designstudion Matsson Marnell, har en stark passion för svenska stugor eftersom hon tillbringade sin barndoms skollov i en sådan. Katarina hoppas på personliga, kreativa och roliga exempel bland nomineringarna, samt platser som kan ge ett välbehövt avbrott.

Pernilla Wahlin Norén, arkitekt
Pernilla har en bakgrund som arkitekt och en stor förståelse för skickligt utfört hantverk. Hon ser svenska stugor som unika fristäder som är djupt förankrade i historiska traditioner. Pernilla älskar design som präglas av naturen, fritiden och essensen av sommarlivet.

Pernilla + Cathrine

Cathrine K. Reimann, medgrundare av Landfolk
Som medgrundare av Landfolk drivs Cathrine av en djup kärlek till livet i stugan, och hon är övertygad om att en stugas sanna väsen ligger i dess förmåga att spegla ägarens unika personlighet och stil och på så sätt skapa en stämning som är både inbjudande och oförglömlig.


Om Hus & Hem

Hus & Hem är en ledande tidskrift om hus, hem, inredning och trädgård. Hus & Hem fokuserar på glädjen av ett vackert hem samtidigt som den ger praktiska idéer. Tidningen kommer ut med 15 nummer per år och når 200 000 personer, tillsammans med en inspirerande hemsida: husohem.se

Om Landfolk

Landfolk är en plattform och ett community för handplockade, extraordinära stugor. Företaget grundades i Danmark 2021 och har vuxit till mer än 2 500 unika stugor i Danmark, Tyskland, Norge och nu även i Sverige. Vi anser att design, närhet till naturen, personlighet och kvalitetslösningar spelar en viktig roll på alla semesterresor.

Guro Sofie Ulsaker Nordahl
Written by Guro Sofie Ulsaker NordahlMay 2024
To the story overview
    Landfolk newsletter

    Win your next adventure.
    Sign up today.

    Win a Landfolk gift card of €1.340. We draw a winner on 30 September 2024.

    Be the first to know about our newest, handpicked holiday homes

    Get unique tips and inspiration for your next getaway

    Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy. You can withdraw your consent to the processing of your data anytime by unsubscribing.

    Get in touch

    +45 39 39 32 02

    Monday-Friday: 9 AM-5 PM
    Saturday-Sunday: 10 AM-5 PM

    Send us an email
    Explore Landfolk
    About Landfolk
    Secure payment
    VISAMastercardApplePayGooglePayKlarnaPay By Bank

    You can also split the payment and only pay 25% to secure your booking.

    Danish companyAll included in one price
    Excellent Trustpilot