Landfolk Logo
Landfolk Logo

Udsigten, der giver ro i sindet

Vestervig, Denmark
·6 guests·3 beds

Highlights from Anders og Rasmus

More about the host
  1. Arkitektonisk perle
  2. Simpel, harmonisk og mageløst
  3. Helt tæt på Nationalpark Thy

Description

Huset er tegnet af Søren Sarup, og vi har selv bygget store dele af det. Det fundament, der bærer huset og det gulv, du går og står på, har vi gravet ud til i hånden. Den isolering, der holder dig varm, har vi lagt ind. De 140 m2 cedertræ-shingles, der behager dit øje, har vi haft i hænderne – hver og én. Det har været en fantastisk rejse, som gør os pavestolte, hver gang vi byder nye gæster velkommen. Den del, vi ikke har taget os af, har det lokale firma Tømrer Knudsen taget sig af, og han er nu en gang kendt for at være perfektionist. Huset ligger klods op og ned ad en lille sø, som blev skabt, da Vandværksvæsenet (nu Kystdirektoratet) i første halvdel af forrige århundrede anlagde diget på modsatte side af søen. Diget skulle beskytte Agger mod oversvømmelse i tilfælde af at havet brød igennem den smalle sandtange, som adskiller Flade Sø fra Vesterhavet. Det gennemgående tema for arbejdet med huset har været et forsøg på at bringe den omkringliggende natur så tæt på indendørsoplevelsen som mulig. Det gøres gennem vinduespartier fra gulv til kip og husets orientering ud mod søen og den grønne brink. Vinduespartierne vender mod nord, hvilket giver et behageligt lys og frit udsyn til den omskiftelige himmel over Thy. Huset ligger i læ bag bevoksning mod vest og syd. Det giver et behageligt klima på grunden og afskærmning for indkig udefra. Der er flere terrasser og dermed en krog næsten ligegyldig, hvor lyset og vinden kommer fra. Det samlede byggeri består i et hovedhus og et anneks. Hovedhuset består i et rummeligt køkken-alrum, opholdsstue, soveværelse og badeværelse. Hertil kommer husets sauna og udebruser. I annekset findes yderligere to soveværelser og badeværelse. Møblementet er simpelt og stilfuldt. Som noget særligt er spisebordet fremstillet efter cirkulære produktionsmetoder. Tilsvarende gælder for spisebordsstolene, hvor sæderne f.eks. er fremstillet af genanvendt havplast. Vi har gjort ekstra ud af liggekomforten. Vi har således elevationssenge med madrasser og topmadrasser af certificerede organiske materialer, som er fremstillet efter 100% CO2 neutrale produktionsmetoder. Tilsvarende gælder for puder, dyner og sengetøj. Stol på os: Du og den eller dem, du har med, kommer til at elske det hus.

Sleeping arrangements

Bedroom
Double bed
Annex
Double bed
Double bed

Features

Barbecue (gas/charcoal)
Outdoor shower
Sauna
Sea view
Terrace
Wifi
Woodburning stove

Request to book the home

Location

Meet your host

Anders og Rasmus

Vi hedder Anders og Rasmus. Vi bor begge med vore familier i Klitmøller, ca. 20 km nord for Agger. Huset udtrykker vores ønske om at give dig og den eller dem, du har med, de bedst tænkelige rammer for en dejlig oplevelse helt tæt på noget af Danmarks mest enestående natur. Vi surfer begge to, og har derfor en forkærlighed for de mange surfspots, der gør Vestkysten i Thy til Europas Cold Hawaii. I den forbindelse er Agger noget helt særligt. Men det bestemt ikke det eneste, der er et besøg værd. I Agger er det naturen, der sætter scenen og giver dig en oplevelse, som er ærlig, simpel, storslået og hyggelig på én gang. Huset er lokaliseret i den sydlige del af Nationalpark Thy, få hundrede meter fra en af de mest ødede strande på den jyske Vestkyst. Umiddelbart nord for huset findes Flade Sø, længere nordpå skal man helt til Stenbjerg, som i lige linje ligger ti kilometer nord for huset, før man møder nævneværdig bebyggelse. Syd for byen ligger Agger Tange og dermed et stort jagt- og forstyrrelsesfrit fuglereservat. De meget store vidder uden bebyggelse gør bl.a. stjernehimmelen set fra husets terrasser til noget helt særligt. Endvidere er det meget nemt, at finde store stræk til fods eller på cykel, hvor man vitterlig ikke møder et øje. Lige uden for døren kan man stige på vandreruten rundt om Flade Sø (12 km). Ad denne rute kan man komme til Lodbjerg Fyr, som er det sydlige besøgscenter i Nationalpark Thy. Herfra er der adgang til en række vandreruter. Der er desuden gode muligheder for turcykling. Bl.a. passerer cykelruten "Naturens Kræfter" gennem Agger. Vi er der, når du ankommer, og giver dig de tips og tricks, som passer til dig og den eller dem, du har med.

Rules

  • Husdyr tilladt
  • Spædbørn velkomne 0-1 år, Børn velkommen 1-12 år
  • Rygning ikke tilladt

Cancellation Policy

Guests are able to cancel a booking no later than 30 days before the agreed time of arrival and will be refunded 100% of the price. Guests who cancel less than 30 days before the agreed time of arrival will not be refunded.

Part of these Landfolk collections

Winter-friendly summer houses

Summer houses perfect for cold winters

Architecturally designed

Danish design and Nordic aesthetics

Workation summer houses

When you need a break from the home office

Lovely springtime summer houses

Lots of spring holidays coming up! How about spending one in a lovely summer house?

Summer houses near a forest

A walk in the woods clears the mind and calms the body

Summer houses close to a lake

Enjoy the idyllic atmosphere that a lake creates

Dog friendly

A dog is a family's best friend and should of course also join the holiday

Do you also love summer house life

In our newsletters, we make an effort to share inspiration about summer house life and the homes we hand-pick. We only send it when we have something relevant and important to say.