FindCollectionsNewsletterMy Landfolk
Landfolk Logo
Interview

Maria Halse på weekendtur med veninderne i Helgenæs’
vilde natur

Maria Halse er historieformidler, VisitAarhus’ SoMe-nørd og stolt Aarhusianer. Med sine mange ture ud i naturen og smukke billeder inspirerer hun dagligt mange andre til at komme ud under åben himmel. Sammen med tre veninder tog hun på weekendtur i et Landfolk-sommerhus på Helgenæs.
Maria Halse
Køkken
Slik

Hvordan ser din hverdag ud?

Jeg elsker at fortælle historier både i ord og billeder, og qua mit arbejde hos VisitAarhus bruger jeg heldigvis rigtig meget af min tid på at formidle historier om den by, jeg elsker og er opvokset i. Meget af min tid går med at være på farten og skyde billeder alle mulige steder og sætte spotlight på alt det gode, der sker i og omkring Aarhus.

Ved siden af mit arbejde bruger jeg også meget tid på at dele billeder fra mine mange ture ud i naturen. Det er for mig et kreativt outlet, hvor jeg kan få lov at tage billeder af ting, der inspirerer mig personligt og skrive i det omfang, jeg har lyst til. Og så går jeg utrolig mange ture med min søde hund og kæreste.

Heste på mark
Vand
Bog foran brændeovn

Hvor får du inspiration til vandreture, natur og oplevelser fra?

Vi researcher meget, min kæreste og jeg. Emil er historiker og hans hjerne fungerer nærmest som en GPS. Han kender så mange ture, og hans familie har rejst meget i Danmark. De elsker også sommerhuslivet og har et sommerhus ved Ebeltoft, som vi ofte er i. Når vi planlægger en tur, åbner jeg Google Maps og tjekker, hvad der er indenfor en naturlig busrute, og så laver vi en billedsøgning. Det er en god måde, at se om området er noget for en. Gennem mit arbejde ved VisitAarhus bliver jeg selvfølgelig også præsenteret for mange steder, områder og ting, man kan opleve.

Du har lige været i sommerhus på Helgenæs en weekend med dine tre veninder. Hvorfor det?

Det er mine rigtig gode veninder, og vi ses jo normalt meget intenst i nogle timer og så går vi hver til sit. Men at tage i sommerhus sammen er en helt anden måde at være sammen på. Det er både virkelig intenst og utrolig afslappende, fordi man kan gå til og fra. Man kan være alene, sammen. Nogle gange spillede vi spil eller gik en tur sammen, og på andre tidspunkter gjorde vi hver vores ting – en strikkede på terrassen, en anden bagte boller, en tredje tog en lur og jeg læste Harry Potter.

Det er en helt særlig slags samvær, der opstår i et sommerhus. Og jeg oplevede at det styrkede vores relation at være afsted sammen i flere dage på den måde. Man får også set hinanden i nogle andre roller, end man er vant til derhjemme.

Brunch
Skov
Solseng
Maria Halse

Hvad er det for dig at tage i sommerhus?

Det er befriende. Det er en reboot. Jeg er ret social, men jeg henter rigtig meget energi, når jeg er afsted og kan være mere alene. Den langsommelighed, der hører til sommerhuslivet er jeg helt vild med. Man kan bruge lang tid på at lave mad. Bage boller med rolig musik i baggrunden. Eller fordybe mig i mit arbejde eller en god bog. Og så er noget af det mest fantastiske også at naturen er lige uden for døren. Det betyder at jeg bruger naturen endnu mere, fordi jeg ikke skal bruge tid på at transportere mig selv. Man kan bare træde ud og opleve det. Dét er motiverende og inspirerende for mig.

Skov
Gave
Solnedgang
Maria Halse

Hvorfor var det lige Helle og Frederiks sommerhus I valgte til jeres venindetur?

Sommerhuset i sig selv er simpelthen skønt! Vi var alle helt kulrede over, hvor fint indrettet, der var og så var der masser af plads, så vi nemt kunne være der uden at det blev for tæt.

Naturen omkring sommerhuset er også helt fantastisk, og det betød meget for os. Det var nok de tre ting, der gjorde at vi valgte netop deres sommerhus. Men noget som overraskede os meget var badeværelset, hvor der er den vildeste udsigt ud over de kæmpestore grantræer og kig ned til havet. At kunne træde ud på terrassen efter et bad og bare nyde stilheden og mærke luften … Det var faktisk helt magisk.

Se Helle og Frederiks sommerhus her

Hvad er dine bedste anbefalinger, hvis man er på Helgenæs?

En tur jeg selv elsker og som vores værter, Helle og Frederik, også anbefalede, er turen fra Sletterhage Fyr til Tyskertårnet. Den tur har jeg gået tre gange, og den er bare skøn. Som historiker er den særlig interessant på grund af stedets betydning og historie. Det er en lidt længere tur, hvor man kommer op i terrænet eller nede på stranden. Hvis man går frem og tilbage, så kan man jo gøre begge dele.

Jernhatten er et andet fabelagtigt sted at tage på tur. Vi plejer at køre dertil, parkere bilen på parkeringspladsen og så gå op, op og op. Stedet er vildt, for på skråningen står der altid så meget sol ind, at der gror sydlandske planter. Oppe fra toppen får man en fantastisk udsigt til Hjelm i Kattegat. Det er en 40 minutters gåtur frem og tilbage, hvor man får en blanding af skov og stenstrand. Og så er det jo oplagt at kombinere det med en tur på Ebeltoft Gårdbryggeri, der ligger 5 minutters køretur derfra.

Oplev vores sommerhuse i weekendafstand fra Aarhus
Camilla Wegener
Written by Camilla Wegenerapril 2021
To the story overview
Landfolk newsletter
Landfolk newsletter

Discover our newest gems

Be the first to know about our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Treat your inbox

to be the first to see our newest, handpicked summer houses and get inspiration for your next getaway.

Sign up for our newsletter

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.