Landfolk

Landfolk rekommenderar: Resmål och semesteraktiviteter för hela familjen

Det finns något nästan magiskt med barndomens somrar. Och även för vuxna känns minnena av varma sommarkvällar vid havet, oändligt med tid med våra föräldrar och att bara vara tillsammans i stället för att rusa från en plats till en annan fortfarande levande. Om du vill ge dina barn ett roligt och avkopplande sommarlov är den här artikeln för dig.

Som föräldrar vill vi skapa magiska minnen och tidsbubblor för våra barn, och i den här artikeln delar vårt team med sig av sina bästa tips på sommaraktiviteter för barn och tonåringar. Men sanningen är att sommarens magi ligger i att våga varva ner och bara vara tillsammans. Så oavsett vad du har planerat inför sommaren kommer dina barn sannolikt att minnas den tid ni tillbringade tillsammans.

Paddleboard

”SUP är en fantastiskt rolig vattenaktivitet för alla som har barnasinnet kvar, och det kräver bara varmt väder eller en våtdräkt”

Christian är Landfolks vd och en av våra medgrundare. Både han och hans tonåringar, 12 och 16 år gamla, älskar aktiviteter på land och i vatten. ”SUP är en fantastiskt rolig vattenaktivitet för alla som har barnasinnet kvar, och det kräver bara varmt väder eller en våtdräkt. Annars skulle jag definitivt rekommendera cornhole, som är på god väg att bli ett favoritspel i trädgården. Där kan alla vara med”, förklarar han.

Vilket resmål drömmer du om att besöka tillsammans med dina tonåringar?
Jag drömmer om att besöka Bornholm för första gången med min familj – både för att det skulle vara en fantastisk upplevelse både när det gäller natur och gastronomi, men också för att Landfolk har så många extraordinära stugor på ön.

Vilken Landfolk-stuga drömmer du om att besöka?
Jag tycker att den här norska stugan ser helt underbar ut med sin blandning av nordisk och japansk design och arkitektur, vilket betyder mycket för mig när jag är på semester. Och utsikten och naturen är i världsklass oavsett var man befinner sig i Norge.

Kul med barnen

”Jag planerar med världens bästa kartapp (Topo-GPS) i kombination med rekommenderade rutter från alltrails.com”

Asger är Landfolks COO och bor i en skog nära Himmelbjerget vid Skanderborg på Jylland. Han älskar alla typer av utomhusaktiviteter tillsammans med sin familj, så stugsemestern med barnen på 7 och 10 år kombineras alltid med dagsutflykter på mountainbike, i kanot eller till fots.

Vilket resmål drömmer du om att besöka tillsammans med dina barn?
På listan finns vandring i Thy på Nordjylland, längdskidåkning i norska fjällen och svampplockning i [södra Sverige] (https://landfolk.com/sv/sommerhuse/p/b7981b5b/sverige/sydsverige). I min familj älskar vi friluftsliv, brasor och att komma ”back to basics”.

Vilken Landfolk-stuga drömmer du om att besöka?
Jag skulle gärna besöka den här charmiga svenska stugan på en ö för att fiska och koppla av.

Lek

”Friluftsmuseer, slott och besöksgårdar är alltid en stor upplevelse för både små och stora barn.”

Anna, som är marknadschef för den tyskspråkiga marknaden på Landfolk, och hennes flickor på 5 och 10 år älskar att utforska de historiska husen och kullerstensgränderna i Den Gamle By. Museet ligger i Århus och är ett av de bästa friluftsmuseerna i Danmark. ”Museet är väldigt bra på att levandegöra Danmarks historia, och det är lätt att ta sig till museet från alla platser kring Århus och Djursland på östra Jylland”, påpekar hon.

Högt på listan står också en promenad genom Fredensborgs slottsträdgård eller parforce-jaktmarkerna i UNESCO:s världsarvsområde Store Dyrehave på Nordsjälland.

Vilket resmål drömmer du om att besöka tillsammans med dina barn?
I vår familj älskar vi en balanserad kombination av natur- och kulturupplevelser. Vi tillbringar helst våra semestrar utanför stan och långt borta från vardagens jäkt och myller. Du kan hitta oss vid sjöar, på spaning efter fåglar eller andra djur, på cykelturer eller på vandring. Och om det finns ett häftigt, barnvänligt museum eller ett spännande slott eller annan historisk byggnad/bosättning i närheten, kör vi gärna tillbaka in till stan en stund. Därför är Djursland, Nordsjälland och Skåne de perfekta resmålen för oss.

Vilken Landfolk-stuga drömmer du om att besöka?
Vi drömmer om att ta Snälltåget från Köpenhamn till Stockholm och koppla av i den här mysiga röda stugan i skärgården. Jag kan redan nu se framför mig hur barnen springer runt stugan och skrattar och leker i den natursköna omgivningen. Ett dopp i sjön efter morgonkaffet på terrassen måste kännas underbart!

Guro Sofie Ulsaker Nordahl
Geschrieben von Guro Sofie Ulsaker NordahlJuli 2024
Zurück zur Story-Übersicht
    Landfolk Club

    Erhalte Zugang zu Mitgliedsvorteilen. Melde Dich noch heute an.

    Tritt kostenlos unserem exklusiven bei

    Buche unsere neuesten Ferienhäuser vor allen anderen

    Erhalte Tipps und Inspiration für Deine nächste Auszeit

    Landfolk Club

    Kontakt aufnehmen

    +49 (160) 4652669

    Montag-Freitag: 9:00-15:00
    Samstag-Sonntag: 10:00-17:00

    Schreibe uns eine E-Mail
    Landfolk erkunden
    Über Landfolk
    Sichere Zahlung
    MastercardApplePayGooglePayKlarnaPay By Bank

    Du hast auch die Möglichkeit, die Zahlung aufzuteilen und nur 25 % im Voraus zu bezahlen, um Deine Buchung zu sichern.

    Dänisches UnternehmenAlles im Preis inbegriffen
    Hervorragend