Landfolk

Skap et inspirerende barnerom med 7 enkle steg

Barnerommet på hytta di har potensialet til ikke bare å være et avslappende sted å sove, men også et spennende sted å leke. I denne artikkelen finner du alt du trenger for å skape et inspirerende rom med barnas opplevelse i sentrum.

Mange Landfolk-gjester reiser med barn, og når familier velger hvilken hytte de ønsker å besøke, er det ingen overraskelse at det å finne en barnevennlig hytte handler mye mer om hva bildene viser enn om huset er merket som barnevennlig på profilen. Så hvis du vil sørge for at hytta di blir en drømmedestinasjon for de minste (og foreldrene som booker hytteturen), finner du forhåpentligvis litt inspirasjon i disse tipsene fra vår egen forvandling i Skovsgaard.

Lek

1. Ha barnet i fokus når du planlegger forvandlingen

Barn og voksne har ofte ganske ulike behov og preferanser. Når du planlegger forvandlingen din, er det derfor viktig å sette deg selv i et barns sted.

Dette er ting du kan spørre deg selv om for å få noen ideer

  • Hvordan vil et barn bruke dette rommet?
  • Hva vil få rommet til å føles som et sted et barn har lyst til å være?
  • Hvilke interiørelementer vil best støtte dette?

2. Gå på skattejakt i bruktbutikker

Det er egentlig ingen grunn til å bruke masse penger på en forvandling når bruktbutikker ofte er fulle av skatter i barnestørrelse. Se etter ting som bord og stoler, morsomme tepper, leker, lampeskjermer, krakker, bilder til veggene og pyntegjenstander. Utforsk Landfolk og finn inspirasjon i hvordan andre hytteeiere har innredet barnerommene sine.

Barnerom

3. Prioriter barnefokusert design

En viktig del av det å forvandle et barnerom er å velge ting i riktig skala. Det virker kanskje litt unødvendig å understreke, men sannheten er at det ofte er noe som blir oversett – spesielt når det kommer til hvordan vi innreder på hytta. Men dette er virkelig noe som kan gjøre rommet mer tiltalende for barn.

Her er noen ting du bør tenke over:

  • Finn bord, stoler og krakker i riktig størrelse.
  • Sørg for at lagringsmulighetene er tilgjengelige for barna, slik at de ikke trenger å be om hjelp til å finne frem ting – dette gir dem en følelse av autonomi.
  • Heng lys og andre interaktive ting i en høyde der barna f.eks. kan slå lyset på/av selv.
  • Inkluder elementer som gjør det enkelt for barna å rydde opp etter seg – kanskje en kurv eller åpen oppbevaring slik at de kan rydde opp etter å ha lekt.
  • Lag en kosekrok med god belysning der man kan sitte og lese.

Lek

4. Innred et rom som inviterer til lek

Når vi får tilbakemeldinger fra familier som har bodd i en av hyttene våre sier det overveldende flertallet at hytter som har leker, spill, fargestifter og andre ting som barna kan leke med, fortjener 5 av 5 stjerner. Så hvis du har leker som ikke brukes hjemme, er det å ta dem med på hytta en sikker måte å få fornøyde gjester på.

Du kan også:

  • Kjøpe leker og spill i bruktbutikker.
  • La spill og leker være synlige på barnerommet slik at de er lett tilgjengelige.
  • Bruk litt tid på å sette ting på en fin måte, slik at lekene bidrar til det estetiske uttrykket i rommet.

5. Lek med farger

Maling er en av de enkleste måtene å forvandle et rom på, og fargen på veggene er bare en av mange måter å bruke maling på. På barnerommet i Påøgård gikk vi for malingen ‘Roots’ donert av File Under Pop som grunnfarge på vegger og radiatorer, og dekorerte rommet med vakre treelementer som komplementerte køyesengene og kommoden og de røde, blå og grønne detaljene.

For å skape sammenheng i rommet malte vi toppen av trekrakkene i samme farge som veggene, samt den lille knaggrekken – en liten, men virkningsfull måte å skape en koselig atmosfære på.

Safety first

6. Prioriter alltid sikkerheten

Barn er eventyrlystne, og det å sørge for at sikkerheten i rommet er ivaretatt vil utvilsomt gi deg en god følelse i magen.

Det er noen aspekter som er spesielt viktige å huske på:

  • Har du køyesenger bør et skikkelig rekkverk stå høyt på prioriteringslisten din. Du vil bli overrasket over hvor mange køyesenger som ikke har dette, og mange småbarnsfamilier vil rett og slett booke en hytte med mindre sengen har et ordentlig rekkverk.
  • Pass på at lekene ikke er ødelagte og derfor har løse deler, skarpe kanter eller på andre måter kan skade et barn.
  • Hold spill og andre leker som inneholder små deler, som de minste barna kan svelge, utenfor rekkevidde.

7. Lag et mykt og koselig sted å leke på gulvet

Barn tilbringer mye tid på gulvet når de leker, så for at rommet skal føles både komfortabelt og innbydende, har vi lagt til et mykt teppe midt i rommet. Tekstiler som tepper og puter, eller andre myke elementer, er dessuten alltid velkomne.

Føler du deg inspirert?
Les mer om hvordan du forvandler soverommet, badet og kjøkkenet på hytta di og søk om å bli en del av Landfolk.


Danmarks Naturvernforbund x Landfolk

Denne renovasjonsserien er en del av samarbeidet mellom Danmarks Naturvernforbund og Landfolk. Landfolk har inngått et non-profit partnerskap med Danmarks Naturvernforbund, der de leier ut de tre hyttene på Naturdestinasjon Skovsgaard med henblikk på å bidra til å bevare dansk natur og donere alle inntektene fra bookingen av disse tre hyttene til Danmarks Naturvernforbund.

Les mer om samarbeidet her.

Naturvern har dype røtter i den danske kulturen og har vært et viktig verktøy i arbeidet for å bevare og beskytte landskap, samt plante- og dyreliv, og gjøre det mulig å få unike naturopplevelser i hele Danmark.

Naturdestinasjon Skovsgaard består av 390 hektar land, der 250 hektar er øremerket naturvern og ville områder for gressende kuer og hester – og det beste er at to av de tre husene ligger midt i disse områdene. Så vær forberedt på å våkne til gressende kuer i bakhagen om morgenen eller hester som kommer innom for å si hei.

Guro Sofie Ulsaker Nordahl
Geschrieben von Guro Sofie Ulsaker NordahlMärz 2024
Zurück zur Story-Übersicht
    Landfolk Club

    Erhalte Zugang zu Mitgliedsvorteilen. Melde Dich noch heute an.

    Tritt kostenlos unserem exklusiven bei

    Buche unsere neuesten Ferienhäuser vor allen anderen

    Erhalte Tipps und Inspiration für Deine nächste Auszeit

    Landfolk Club

    Kontakt aufnehmen

    +49 (160) 4652669

    Montag-Freitag: 9:00-15:00
    Samstag-Sonntag: 10:00-17:00

    Schreibe uns eine E-Mail
    Landfolk erkunden
    Über Landfolk
    Sichere Zahlung
    MastercardApplePayGooglePayKlarnaPay By Bank

    Du hast auch die Möglichkeit, die Zahlung aufzuteilen und nur 25 % im Voraus zu bezahlen, um Deine Buchung zu sichern.

    Dänisches UnternehmenAlles im Preis inbegriffen
    Hervorragend