Landfolk Logo
Landfolk Logo

Persondatapolitik

Information om behandling af dine personoplysninger

Landfolk

Du anvender en platform for formidling af feriehusudlejning (herefter ”Platform”), der er ejet af Landfolk A/S, CVR-nr. 42074640, Søndergade 66B, 1. th, 8000 Aarhus C (herefter “Landfolk”, “os”, “vi”, “vores”), og vi vil som dataansvarlig behandle oplysninger om dig. Retten til beskyttelse af dine personoplysninger er en grundlæggende rettighed, og vi vil gerne hjælpe dig med, at du får kontrollen over dine personoplysninger.

Nedenfor finder du en beskrivelse af hvilke personoplysninger, vi vil indsamle og behandle om dig, samt hvordan vi behandler dem. Du kan også læse nærmere om dine rettigheder i den forbindelse. Oplysningerne er nødvendige for, at vi kan administrere din brugerprofil, og levere de services du anmoder om.

Kategorier af personoplysninger, som vi behandler og retsgrundlag

Administration af din brugerprofil og formidling af aftale

Vi behandler dine personoplysninger med det formål, at administrere din brugerprofil hos os samt formidle aftaler mellem lejer og udlejer af ferieboliger, herunder for at kommunikere med dig samt forestå booking og fakturering, jf. databeskyttelsesforordningens (”GDPR”) artikel 6, stk. 1, litra b.

Til dette formål behandler vi følgende oplysninger om dig:

  1. Oplysninger du giver os, når du opretter din brugerprofil eller løbende, når du administrerer den – eksempelvis:
  • Dit navn
  • Dine kontaktoplysninger, herunder din hjemmeadresse, e-mailadresse og telefonnummer samt SoMe information (f.eks. link til Instagram konti)
  • Dine logininformationer, herunder dit brugernavn og kodeord
  1. Oplysninger om feriehuset der udlejes på Platformen, herunder adresse og ejendomsnummer (består af en 3-cifret kommunekode efterfulgt af et løbenummer på op til 6 cifre)

  2. Oplysninger indeholdt i eventuelle billeder eller andet indhold, som udlejer selv uploader til Platformen, eller som vi har taget af udlejer og feriehuset efter aftale

  3. Oplysning om booking(er), herunder dato for booking, varighed af booking, oplysninger om feriehuset, betalingsoplysninger mv.

  4. De oplysninger, du giver os, når du kommunikerer direkte med Landfolk eller andre brugere af Platformen, herunder lejere/udlejere, via vores beskedcenter

Vi behandler også ovenstående oplysninger om bookinger i forbindelse med fakturering, så vi kan opfylde vores retlige forpligtelser efter bogføringsloven, jf. GDPR artikel 6, stk. 1, litra c.

Dine personoplysninger opbevares i op til 6 måneder efter, at din Landfolk brugerprofil slettes.

Oplysninger der vedrører en indgået aftale, herunder bookinger af feriehuse, opbevares dog af hensyn til forældelsesreglerne som hovedregel i 3 år efter, at aftalen blev indgået.

Bogføringsmateriale (herunder navn, adresse og bookinginformationer), der indgår på fakturaer, opbevares i 5 år efter udgangen af det år, som bogføringsmaterialet vedrører, jf. bogføringslovens § 10.

I konkrete tilfælde kan vi opbevare dine personoplysninger længere, hvis det i øvrigt er påkrævet ved lov eller er nødvendigt for at fastslå, udøve eller forsvare et retskrav.

Validering af brugerprofil

Hvis du har givet os dit samtykke, behandler vi dine personoplysninger med det formål, at kunne validere din brugerprofil hos os, jf. GDPR artikel 6, stk. 1, litra a.

Til dette formål behandler vi følgende oplysninger om dig:

  1. Oplysninger, der indgår i kopi af pas, kørekort eller lignede, som du giver i forbindelse med valideringsprocessen

Vi sletter oplysninger brugt til validering umiddelbart efter validering af din brugerprofil er endelig. Vi opbevarer dog af hensyn til forældelsesreglerne dokumentation for dit samtykke i op til 5 år efter at valideringen er foretaget, eller samtykket er tilbagekaldt.

Målrettet markedsføring

Hvis du har givet os dit samtykke, behandler vi personoplysninger tilknyttet din brugerprofil med det formål, at sende dig tilbud, nyheder og inspiration fra Landfolk-Universet samt foretage profilering, så vi bedre kan målrette indholdet i vores henvendelser til dine interesser, jf. GDPR artikel 6, stk. 1, litra a.

Til dette formål behandler vi de oplysninger, der er nævnt ovenfor under punktet ”Administration og formidling af aftale” samt:

  1. Oplysning om din adfærd på vores Platform, herunder klik- og søgeadfærd

  2. Anmeldelser, som du laver på vores Platform

Vi opbevarer ovenstående oplysninger indtil du tilbagekalder dit samtykke eller efter en periode på 12 måneder, hvor vi ikke har sendt markedsføringsmateriale til dig. Hvis du tilbagekalder dit samtykke, vil vi dog opbevare dokumentation for dit samtykke i 5 år efter tilbagekaldelsen af hensyn til forældelsesreglerne.

Statistik og analyse til forbedring af din oplevelse og vores Platform

Vi behandler dine personoplysninger med det formål, at udarbejde statistik og analyse, der sætter os i stand til at forbedre din oplevelse af Landfolk samt vores Platform. Vi behandler også de personoplysninger, du giver os i forbindelse med deltagelse i vores spørgeskemaer og tilfredshedsundersøgelser til, at forbedre vores Platform. Vores behandling sker på baggrund af vores legitime interesse i at forbedre vores Platform, da det vurderes, at vores legitime interesse i at behandle personoplysningerne, overstiger din interesse i at oplysningerne ikke behandles, jf. GDPR artikel 6, stk. 1, litra f.

Til dette formål behandler vi de oplysninger, der er nævnt ovenfor under punktet ”Målrettet markedsføring” samt:

  1. De oplysninger, du giver os om din kundeoplevelse i spørgeskemaer og tilfredshedsundersøgelser.

Vi anvender oplysningerne til at forbedre din oplevelser og vores services, så længe oplysninger opbevares til andre formål, og oplysninger om din adfærd på vores Platform samt oplysninger afgivet i anmeldelse eller spørgeskemaer opbevares i 12 måneder fra de er indsamlet.

Hvordan vi behandler dine personoplysninger

Vi vil videregive dine personoplysninger i det omfang det er relevant til følgende kategorier af modtagere:

  1. tredjeparter, som du via vores Platform vælger, at vi skal dele dine oplysninger med, herunder din aftalepart
  2. koncernforbundne selskaber
  3. serviceudbydere, herunder eksempelvis tredjeparter, der foretager rengøring af ferieboligen, der yder IT-support eller markedsføringsaktiviteter og udbydere af CRM-systemer
  4. rådgivere
  5. offentlige myndigheder herunder SKAT i det omfang, det er påkrævet i henhold til lov, herunder lov om ansvar for indberetning af bruttolejeindtægt, ved retskendelse, eller hvor det er nødvendigt for at fastslå, udøve eller forsvare vores juridiske rettigheder
  6. andre tredjeparter, hvis du samtykker hertil, eller hvis de er involveret i en fusion eller opkøb der involverer hele eller dele af vores virksomhed eller aktiver heri

Flere af disse virksomheder er databehandlere og behandler dine personoplysninger – som vi er dataansvarlige for – efter vores instruks. Databehandlerne må kun anvende oplysningerne til opfyldelse af deres aftale med os, og skal behandle oplysningerne fortroligt. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med vores databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne. I de tilfælde hvor dine personoplysninger videregives til tredjeparter, der er selvstændigt dataansvarlige (f.eks. skattemyndighederne) så vil behandlingen finde sted i henhold til disse tredjeparters egne persondatapolitikker, og vi har ingen indflydelse herpå.

Vi overfører ikke dine personoplysninger til lande uden for EU/EØS.

Dine rettigheder

Du har i henhold til databeskyttelsesreglerne visse rettigheder, som vi kort har redegjort for herunder:

  • Retten til information
    Du har ret til anmode os om oplysninger om eller adgang til dine personlige informationer. Der er dog undtagelser, som betyder, at du ikke altid modtager al den information, som vi behandler.

  • Retten til at gøre indsigelse
    Du har ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger. Det betyder, at du kan stoppe eller forhindre os i at behandle dine personoplysninger. Det gælder dog kun i visse tilfælde, og vi behøver ikke stoppe med at behandle dine personoplysninger, hvis vi kan give legitime grunde til at fortsætte behandlingen af dine personoplysninger.

  • Retten til sletning
    Du har i visse tilfælde ret til at anmode om sletning af dine personoplysninger.

  • Retten til dataportabilitet
    Du har ret til at modtage en kopi af dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format ved at kontakte os gennem de kontaktoplysninger, som fremgår nedenfor. Såfremt det er teknisk muligt, har du ret til at anmode om, at personoplysningerne bliver transmitteret direkte til en anden virksomhed eller person, der fungerer som dataansvarlig.

  • Retten til berigtigelse
    Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig berigtiget. Du har også ret til at få fuldstændiggjort personoplysninger, som du mener er ufuldstændige. Du kan se, gennemgå og ændre de fleste af dine personoplysninger ved at logge ind på din brugerprofil på vores hjemmeside. Du bedes opdatere dine personlige oplysninger straks, hvis de bliver ændret eller er forkerte.

  • Retten til begrænsning af behandling
    Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset.

Hvis du ønsker at udøve rettighederne ovenfor, så kan du altid kontakte os ved brug af de kontaktoplysninger, der fremgår herunder. Hvis du ønsker at klage over vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte Datatilsynet på www.datatilsynet.dk.

Kontaktoplysninger

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine personoplysninger eller ønsker at udøve dine rettigheder, så tøv ikke med at række ud til os via support@landfolk.com.

Elsker du også sommerhuslivet?

I vores nyhedsbreve gør vi os umage med at dele inspiration omkring sommerhuslivet og de sommerhuse, vi håndplukker. Vi sender det kun ud, når vi har noget godt og vigtigt at fortælle.