Landfolk

Efterårsferie på Djursland: 6 events i efterårslandet, du ikke må gå glip af

Ebelfestival, ølsmagning, sandstøbning og ravjagt i tusmørket. Vi har samlet seks aktiviteter, I ikke må gå glip af, når sommeren går på hæld, og efteråret sætter ind med sine gyldne farver og klare luft. Saml hele familien om kreative sysler rundt omkring på Danmarks ’næse,’ eller tag på eventyr ude i Djurslands efterårslandskab.

Tag til æblefest i Ebeltoft

Ud over sine brostensbelagte gader og fine kulturperler er Ebeltoft måske mest kendt for sin årlige Ebelfestival, der løber af stablen i oktober. Festivalen byder på musik og gøgl i gaderne, og I kan købe alskens gode sager og lækkerier med hjem fra Bryggertorvets telte og boder – alt fra keramik og urtekram til æbleskiver og kaffe.

Tag hinanden under armen, og sæt kursen mod malerværkstedet og lysestøberværkstedet i Fedt Mikkels Gang, eller slå jer ned til alkoholfri æblegløgg i caféen. I æblepresseteltene kan I købe både æblesaft og -træer, og så er der hver dag i ferien nye aktiviteter for store og små på programmet.

Lav jeres eget lille glasmesterværk på Glasmuseet

Bliv ført ind i glaskunstens univers, når Glasmuseet på Ebeltoft Havn inviterer børn og deres voksne til at eksperimentere med fusing, sandstøbning og sandblæsning i efterårsferien. Mandag og onsdag kan I for eksempel lave jeres egne små kunstværker i farvet glas, som kan hentes to dage efter, når de er smeltet færdigt.

Tirsdag er der sandstøbning på programmet, mens I torsdag og fredag kan dekorere jeres egen lanterne eller drikkeglas, som bagefter bliver sandblæst på museet. Entré for børn under 18 år er gratis hele ferien igennem, og I kan læse meget mere om programmet på museets hjemmeside.

Pudrede parykker og barokidyl på Gammel Estrup

Tag tilbage til en svunden tid ved en af Danmarks bedst bevarede renæssancegårde Gammel Estrup. Her kan I gå på opdagelse i adelens overdådige rigdom i de store riddersale og luksuriøse gemakker. Pak en frokost, eller fyld kaffe på kanden, og slå jer ned i barokhaven, orangeriet eller æblehaven, mens ungerne leger på naturlegepladsen.

Har I ikke fået nok af æbler endnu, står efterårsferien også i æblets tegn i Orangerierne i Herregårdshaven, hvor I kan være med til at moste jeres egen økologiske æblesaft i æblemosteriet. I Herregårdskøkkenet er der fuld gang i syltningen og henkogningen af årstidens grøntsager til den lange vinter, og så kan I selvfølgelig også købe et stykke æblekage til den søde tand.

Gå på jagt efter strandens guld

Sæt ud i aftenmørket på jagt efter den danske kysts gyldne skatte, når biolog og ravnørd Karen Risager inviterer på ravsafari ved Fuglsø Strand. Her får I set stranden fra en helt ny side, når I sammen går på ravjagt i tusmørket iført ravlygter, hvis UV-lys får ravet til at lyse op blandt de mørke sten.

På turen deler Karen ud af historien om de millioner år gamle hapiksklumper og giver gode tips til, hvordan I kan finde dem på egen hånd. Er I heldige, får I lov at mærke magien og suset, når I står med den smukke sten i hænderne – men skulle I ikke ramme dagen, kan I trøste jer med en kop varm kakao eller kaffe. Ifør jer de gode sko og varmt overtøj, og køb jeres billetter her.

Tag til drageværksted, og sæt jeres egne kreationer i luften

Blæsende efterårsdage indbyder til drageflyvning, og mandag i efterårsferien inviterer Kyst- og Fjordcentret børn og barnlige sjæle til at lave og dekorere deres egne fine drager på Grenaa Naturskole. Her kan du kreere din egen slædedrage med flotte mønstre og med lidt held også sætte den i luften.

Skulle mandagens drageværksted ikke passe ind i jeres ferieplaner, kan I snildt følge denne guide og skabe jeres eget lille drageværksted hjemme på spisebordet i sommerhuset.

Få ægte bryggeristemning og smagsprøver på gårdbryggeriet

Efteråret er et helt særligt tidspunkt at udforske Djurslands særegne istidslandskab. Tag eksempelvis turen til Jernhattens 50 meter høje kystskrænt, hvor troldeskovens krogede træer er iklædt efterårets farver, og I kan nyde udsigten over Kattegat og øen Hjelm. De friske kan følge den smalle trappe ned til stranden og blive blæst igennem på gåturen tilbage langs brændingen.

Trænger I til at få varmen efter jeres gåtur, kan I sætte kursen mod Ebeltoft Gårdbryggeri. Bryggeriet byder hver dag i ferien indenfor til ægte bryggeristemning med øl fra fadølshanerne og friskpresset lemonadebrus til de yngste. Gå på opdagelse i bryggeriets produktion og gæringstanke i den milde duft af malt og humle, og få som en af de første en smagsprøve på vinterens mørkere øl, hvis I er heldige.

Tag på vandreture i Mols’ Bjerges underskønne bakker, opdag kulturperler i idylliske Ebeltoft, og find frisk fisk og grønt på oplandets skønne gårdbutikker og spisesteder. Lad dig inspirere til din næste sommerhustur med vores håndplukkede sommerhuse i Nationalpark Mols Bjerge.

Sara Maarup Thomsen
Skrevet af Sara Maarup Thomsenoktober 2022
Udforsk alle Landfolk Stories
Landfolk newsletter

Vind dit næste eventyr.
Tilmeld dig i dag.

Vær den første til at få besked om vores nyeste, håndplukkede sommerhuse

tips og inspiration til din næste ferie

Vind et Landfolk-gavekort på 3.500 kr.. Vi trækker en vinder hver 3. måned

Dine personlige oplysninger vil blive behandlet i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

Kontakt os

39 39 32 02

Mandag-fredag: 9-17
Lørdag-søndag: 10-17

Send os en e-mail
Sikker betaling
MobilePayVISAMastercardApplePayGooglePay

Du kan også opdele betalingen og kun betale 25% for at sikre din booking.

Dansk virksomhedAlt inkluderet i én pris
Fremragende Trustpilot
Landfolk A/S · Bülowsgade 68, 3 tv · 8000 Aarhus C · CVR 42074640