Landfolk Logo
Explore all summer houses
Guide til sommerhusferie i Odsherred
Lokalguide

Guide til sommerhusferie
i Odsherred

Vi har samlet de bedste anbefalinger til Odsherred fra lokale landfolk, så I kan få fornøjelsen af dem på jeres næste sommerhusferie.

Vi har samlet de bedste anbefalinger til Odsherred fra lokale landfolk, så I kan få fornøjelsen af dem på jeres næste sommerhusferie.

Oplev 360 graders udsigtspunkt i "Bjergene"

Recommended by Helle og Søren

Bestig Vejrhøj i naturområdet “Bjergene” til fods og oplev en helt unik 360 graders udsigt over Sejerøbugten og Lammefjorden. Området indbyder til lange gåture, og Helle og Søren er især glade for Ordrup Næs med sine græssende får og den smukke udsigt til Nekselø og Sejerø.

Besøg Danmarks største udendørs loppemarked

Recommended by Katrine og Morten

Det hyggelige Tuskemarkedet i Vig er Danmarks største udendørs loppemarked. Her er Katrine og Morten ofte kommet hjem med gode loppefund under armen. Loppemarkedet ligger midt i byen, og der kan parkeres ved SuperBrugsens parkeringsplads.

Nyd en god kop økologisk kaffe

Recommended by Trine og Allan

Hos “Havnebyens kaffebar” nyder Trine og Allan at få en skøn kop økologisk kaffe og noget godt bagværk til. Indimellem er her live musik, og man kan også købe varm aftensmad med hjem om fredagen.

Havnebyens kaffebar

Photo: Debora Mittelstaedt

Lokale og importerede delikatesser

Recommended by Cathrine

Cathrine har allerede spottet at lige ved siden af Havnebyens Kaffebar åbner Kiosken på Odden sommeren 2021. De kalder sig selv for en delikatesse-kiosk og præsenterer et lækkert udvalg af lokale og importerede varer såsom ost, charcuterie, friske grøntsager, hjemmelavede syltede og fermenterede grøntsager, sød syltetøj og salte saucer.

Ostebord

Photo: Kiosken på Odden

Tag på kajaktur i Kattegat

Recommended by Dorthe og Karl Erik

Søger I unikke oplevelser fra vand, kan I her tage på kajakture langs den smukke strandkyst eller prøve at fange jeres egen aftensmad ved den nærliggende badebro. Har I småbørn med, anbefaler Dorthe og Karl at tage på badetur i Sejerøbugten, der med sit lavvande egner sig særligt godt til vandaktiviteter.

Gå på opdagelse i den UNESCO-udpegede Geopark

Recommended by Charlotte og Peter

På vej til stranden gennem den smukke skov i Sandflugtsplantagen anbefaler Charlotte og Peter, at I går på opdagelse, da plantagen er noget ganske særligt. Her er indlandsklitter (små pukler i skovbunden) som stammer helt tilbage fra istiden, og så ligger plantagen i den UNESCO-udpegede Global Geopark Odsherred, som er den første geopark i Danmark.

Oplev vores sommerhuse i weekendafstand fra København

Oplev lokal kunst ved Klint stenstrand

Recommended by Rikke og Andreas

Rikke og Andreas er ofte taget på familieeventyr på cykel eller til fods ved stenstranden, Klint, hvor man kan opleve en søjlepark lavet af hundredvis af sten. En kunstattration, der oprindeligt blev startet af den tyske kunstner, Udo Leis – og som turister og lokale nu fører videre.

Få unikke loppefund med hjem fra Stig & Ko

Recommended by Rikke og Andreas

Gå på jagt efter gode loppefund i loppebutikken “Stig og Ko”, som er specialiseret i alt fra fine boligfund til de mere skæve loppefund. Rikke og Andreas aflægger nogle gange daglige visit i butikken og ender som regel med at finde nye unikke ting, der kan pynte i sommerhuset.

Kasket på bord

Photo: Kirstine Sommer

Spis grønt og godt på Birkemosegaard

Recommended by Pernille og Jakob

Birkemosegaard har været i familiens eje i fire generationer og drevet som biodynamisk landbrug siden 1968. Når I besøger gården, kan I enten smage på de lokale råvarer i restauranten eller købe med hjem fra deres fantastiske gårdbutik med lækre, økologiske grøntsager og hvede, byg, rug, frugt og bær.

Lav mad med lokale råvarer

Recommended by Sara og Nikolai

Lammefjordens Spisekammer er en gårdbutik i Fårevejle, som Sara og Nikolai ofte aflægger visit. Her kan I købe et hav af friske og velsmagende grøntsager dyrket på Lammefjordens næringsrige dyndjorde og i Geopark Odsherred, som I kan tage med hjem til aftensmaden.

Grøntsagsbutik

Photo: Lammefjordens Spisekammer

Få frisk fisk med hjem

Recommended by Pernille og Jakob

Pernille og Jakob elsker at besøge den hyggelige og autentiske fiskebutik, Odden Fisk, der med sit store udvalg af friske fisk, røgede som stegt, er et populært tilløbsstykke. Her kan I også få gode råd om tilberedning af det, I køber med hjem. I sommerperioden åbnes der for butikkens tilknyttede gårdmiljø, hvor I kan bestille lette og friske fiskeanretninger.

Pluk selv for hele familien på Skelbjerggaard

Recommended by Cathrine

Besøg den lille gårdbutik, Skelbjerggaard, i Stenstrup og få skønne udendørs familieoplevelser med hjem fra ferien. Cathrine nyder især de hyggelige stunder med at plukke jordbær og ærter, eller grave kartofler og squash op. Man medbringer blot selv egen emballage.

Tag på Danmarks bedste badestrand i Gudminderup

Recommended by Rikke og Lars

Lars og Rikkes 70’er sommerhus ligger nær Gudminderup strand, som har været kåret som Danmarks bedste og mest familievenlige. Når I har dyppet jer i vandet en varm sommerdag, anbefaler de at finde en afsides gryde i klitterne og tage en slapper.

Strand

Photo: Kirstine Sommer

Spis Odsherreds bedste burger tæt på bølgerne

Recommended by Rikke og Lars

Få serveret “brusende bølger & berusende burgere” hos den charmerende strandcafé, Haveje. Her kan Rikke og Lars rigtig komme ned i gear og nyde nuet og tit er der også live musik på menuen.

Forfriskende havdyp

Recommended by Line Stampe Dahl

Fra Biggas Bro på Østre Havnevej er det nemt at få sig et forfriskende havdyp uanset sæson. Der ligger en shelter tæt på, og samtidig er man tæt på Havnebyens hyggelige havneliv.

Badebro

Photo: Line Stampe Dahl

Kom tæt på dyrene hos Nygårdens Gårdbutik

Recommended by Stina og Thomas

Tag familien med til Nygårdens Gårdbutik, som har en fyldt aktivitetskalender for børn med alt fra snobrødsbagning, tegneværksted, pluk selv i frugtplantagen og smagsdage. Derudover er én af Stinas og Thomas’ favoritter at komme helt tæt på Kirsebærhavens dyr og ønske dem godmorgen, når der skal gives mad.

Sauna på stranden

Recommended by Line Stampe Dahl

YdreLand har lavet en sauna på stranden, hvor man kan blive varmet igennem efter et havdyp og nyde den smukkeste udsigt ud over havet. Den er tilgængelig for alle, man skal blot booke sig ind og selv have brænde og optænding med. Den tilgås via Plantagevej. Se mere på deres Facebookgruppe.

Skovaktiviteter ved Ordrup for hele familien

Recommended by Sara og Nikolai

Tag på gåture i Kårup eller Ordrup Skov, hvor I kan slippe børnene fri i Eventyrdalen, der med sine mange bregner, træstubbe og knækkede træstammer skaber en særlig eventyrlig mystik. I kan også tage en tur i svævebanen eller – for den meget aktive familie – dyrke skovfitness.

Dyk ned og undersøg skibsvraget

Recommended by Line Stampe Dahl

Tag ud og undersøg skibsvraget ved griben, som er et fantastisk dykkespot og et skattekammer af vandlege for børn og barnlige sjæle, der kan svømme. Det ligger ud for Mosrosevej.

Smag på 49 forskellige varianter af is

Recommended by Heidi Goldmann

Hos Café Tyrolerhytten kan børnene spise sig “mæt” i Ordrups største udvalg af is – hele 49 slags hvor 7 af dem er økologiske varianter. Top herlighederne med hjemmelavet guf.

Rent børnemekka hos Burgerhjørnet

Recommended by Mette

Mettes børn elsker at blive sluppet fri hos Burgerhjørnet, hvor de kan kaste sig over alt fra racerbiler, hoppeborg, bamsekraner og minigolf. Dagen skal selvfølgelig afsluttes med en burger eller én af de kæmpe is, som stedet er særligt kendt for.

Landfolk anbefaler

Hvis I skulle få lyst til at besøge Odsherred på jeres næste sommerhusferie, så anbefaler vi at besøge udendørsudstillingen, ”Historier fra Sommerlandet” hos Odsherreds Museum. Her kan I lære om områdets nyere landliggerhistorie og hele 100 års turisme.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook for endnu mere sommerhusinspiration.

I Landfolk sammensætter vi løbende håndplukkede og personlige guides til vores sommerhusområder rundt i landet med lokale anbefalinger fra vores værter. På denne måde kan I nemt finde inspiration til jeres ferie og få de bedste ferieminder med hjem.

Kirstine Sommer
Written by Kirstine Sommerapril 2021
To the story overview
Landfolk newsletter

Win your next adventure.
Sign up today.

Be the first to know about our newest, handpicked holiday homes

Get tips and inspiration for your next getaway

Win a Landfolk gift card of €460. We draw a winner every 3rd month

Your personal information will be handled in accordance with our privacy policy.

Get in touch

+45 39 39 32 02

Monday-Friday: 9 AM-3 PM
Saturday-Sunday: 10 AM-5 PM

Send us an e-mail
Explore Landfolk
Secure payment

You can also pay by bank transfer and split your payment.

Excellent 4.6 on Trustpilot
Join our newsletter or follow us:
Landfolk A/S · Bülowsgade 68, 3 tv · 8000 Aarhus C · Denmark · VAT DK42074640